Küzdősportok

Francis Ngannou a fáradtságra fogta az Anthony Joshua elleni vereséget

Francis Ngannou különös indoklással magyarázta a korábbi egyesített nehézsúlyú világbajnok Anthony Joshua elleni második menetes kiütéses vereségét.

A kameruni MMA-sztár egy videót tett közzé Instagram-fiókján, amelyben elmagyarázza, hogy fáradtnak érezte magát a Joshua elleni mérkőzés napján, de nem akarja elvenni Joshuától az elismerést a szaúd-arábiai fővárosban ellene aratott győzelméért.

„Nem azt mondom, hogy az eredmény más lett volna, de nem az én napom volt. A nap bármelyik pillanatában úgy éreztem, hogy nem vagyok jó formában. Még az öltözőben sem ment jól, amikor próbáltam bemelegíteni. Elaludtam, izzadtam. Ezért kiveszek egy kis időt, hogy átgondoljam mindazt, ami történt velem. Le a kalappal Anthony Joshua előtt, mindent jól csináltak. Fel a fejjel a csapatomnak, mi is mindent jól csináltunk, de nem hajtottam végre a tervet, mert nem voltam ott eléggé” – mondta Ngannou.

Ngannou várhatóan visszatér az MMA-ba, a PFL 2024 vége előtt várja, hogy a promóciós zászlajuk alatt ketrecbe lépjen. Ngannou azonban nem zárta ki, hogy bokszban is látjuk még, amint felépült és élvezte az edzésektől távol töltött időt.

„Még nem végeztem. Az egyetlen dolog, ami itt hiányzott, az az idő. Kiveszek egy kis pihenőt, hogy megnyugodjak, aztán visszatérek az edzéshez, hogy felkészüljek egy újabb kihívásra.”

A korábbi UFC nehézsúlyú bajnok minden várakozást felülmúlt a Tyson Fury elleni tavaly októberi teljesítményével. Ngannou a WBC nehézsúlyú világbajnok Tyson Furyt a harmadik menetben padlóztatta, végül egy szoros megosztott döntéssel kikapott. Joshua Ngannou elleni teljesítménye azonban szöges ellentétben állt Fury öt hónappal korábbi, a kameruni elleni tortúrájával. Joshua bizonyította fölényét, háromszor is padlóra küldte Ngannout, és végül könnyedén végzett vele.

Borítókép: Mark Robinson / Matchroom Boxing