Kézilabda

Férfi kézilabda Európa-kupa – Szlovák ellenfelet kapott a Ferencváros

A Ferencváros a szlovák Tatran Presov csapatával találkozik a férfi kézilabda Európa-kupa negyeddöntőjében.

A keddi, bécsi sorsoláson elhangzott, hogy a párharc első mérkőzésére március 23-án vagy 24-én kerül sor a népligeti Elek Gyula Arénában, a visszavágót pedig egy héttel később játsszák Eperjesen.

Továbbjutás esetén az FTC-Green Collect a görög Olimpiakosz SFP és a szlovén MRK Krka párharcának győztesével találkozik a harmadik számú európai kupasorozat áprilisi elődöntőjében.

"Örülök, mert azt szerettem volna, hogy aránylag közeli, buszos utunk legyen. Abban az időszakban borzasztóan kemény négy hét vár ránk nyolc meccsel, Magyarország legerősebb csapatai ellen a bajnokságban. Fontos az a plusz egy pihenőnap, amit az jelent, hogy a mérkőzés után haza tudunk jönni busszal" – nyilatkozta a klub honlapján Pásztor István vezetőedző.

Hozzátette, a játékerő szempontjából szerinte nincs nagy különbség a csapatok között, talán egy-két kivétellel. Hangsúlyozta, biztosan a Tatran Presov is jó erőkből áll, sok idegenlégióssal a keretben, hiszen nyolc góllal megverte az izlandi Hafnarfjördurt az előző körben.

"Örülök, hogy külön ágra kerültünk a két román és az izlandi csapattal, továbbra is a továbbjutás és az Európa-kupa megnyerése a cél" – szögezte le Pásztor.

Borítókép: fradi.hu