Magyar foci

Fehér Péter: "A Honvéd nevéhez egy cél párosulhat, a feljutás"

 A Budapest Honvéd labdarúgócsapatánál nemcsak célként, hanem misszióként tekintenek a visszajutásra az NB II-ből.

"A Honvéd nevéhez egy cél párosulhat, a feljutás" – jelentette ki a klub szerdai idénynyitó sajtótájékoztatóján Fehér Péter szakmai igazgató. "Még nem kezdődött el a bajnokság, ilyenkor az összes csapatnál minden rendben van. De valóban elégedettek vagyunk, mert azokat igazoltuk le, akiket akartunk és olyan hangulatot teremtettünk az öltözőben, amilyet szerettünk volna".

A sportvezető kifejtette, elsősorban a saját nevelésű futballistákra építenek, ilyen stratégiánál pedig nem a fiatal játékosok kiválasztása a lényeg, hanem az a fontos, hogy a megfelelő idős játékosokat igazolják le, mert ők segítik a fiatalokat.

"Elkezdtünk egy folyamatot, aminek remélhetőleg már idén látjuk az eredményeit" – mondta Fehér Péter, aki az új fejezetet nyitó kispesti együttest négy szóval jellemezte: egység, elhivatottság, szenvedély és bátorság. Arra a kérdésre, hogy készen áll-e a másodosztályt jellemző brusztolós futballra a gárda, a Burnleyt hozta fel példaként Angliából, amely mást játszott, mint a többi Championshipben szereplő csapat, mégis feljutott idén a Premier League-be.

"Jó felfogással és nyitottan álltak a labdarúgók a feladatokhoz és a munkához, nyitott közeg jellemzi az öltözőt. Hogy milyen munkát végeztünk, az úgyis a pályán derül ki. Azt a stílust, amit gyakoroltunk, szeretnénk az összes ellenfelünkre ráerőltetni. Alapvetően bátor és kezdeményező futballra készülünk, kontrollálni szeretnénk a mérkőzéseket" – mondta Pinezits Máté vezetőedző, aki az MTI érdeklődésére elárulta, nemcsak célként tekint arra, hogy a kispesti klub "visszajusson oda, ahova való", hanem inkább egy misszióként, mert más utat választottak, mint azok a csapatok, amelyek a feljutást tűzték ki célul.

A szakember kifejtette, hogy az elmúlt években a feljutásra vágyó együttesek egy tapasztaltabb magra építettek, a Honvéd viszont hisz a saját gyerekeiben, amit mások hívhatnak vakmerőségnek vagy hülyeségnek.

"A minőség mellett legalább ugyanolyan fontos, milyen közösség van az öltözőben. A keretet olyanok alkotják, akik egy csapatként, családként funkcionálnak" – mondta Pinezits a kispestiek keretéről.

A 14-szeres bajnok Budapest Honvéd története során 2003 után mindössze másodszor esett ki az élvonalból, de akkor egyből sikerült visszajutnia. Vasárnap a Csákvár vendégeként kezdenek a kispestiek a Merkantil Bank Ligában.

Fotó: honvedfc.hu