Suhajda Szilárdnak bizonyítékai vannak a kételkedőkkel szemben

Suhajda Szilárd, 2019. július 25-én, oxigénpalack használata nélkül érte el a K2, 8611 méteres csúcsát. A hegymászót több felületen meggyanúsították azzal, hogy valójában nem jutott fel a csúcsra.


Az Eseményhorizont csapata 2019 júniusában vágott neki a K-2 megmászásának. Klein Dávid és Suhajda Szilárd oxigénpalack nélkül szerette volna meghódítani a K2 csúcsát. A két hegymászó közül Kleinnek gyomorpanaszai miatt vissza kellett fordulnia, Suhajda viszont felért a  8611 méter magas hegycsúcsra. 

A sikeres expedíciót több internetes portál megkérdőjelezte. Egyes helyeken azzal vádolták Suhajdát, hogy nem is jutott fel a csúcsra, csupán trükkfelvételeket tett közzé. Mások azt állították, a hegymászó valójában oxigénpalackot használt a feljutáshoz.

A Sport365 csapata kiáll Suhajda Szilárd mellett. Tiszta szívünkből örülünk a hegymászó sikerének és mélyen elutasítunk minden vádaskodást. 


Suhajda Szilárd nyilatkozata az esettel kapcsolatban.

Forrás: Facebook.com/SuhajdaSzilárd

 

Az Eseményhorizont expedíciója célba ért

Suhajda Szilárd 2019 július 25-én elérte a K2 8611 méter magas csúcsát. A következő cél az Everest oxigénpalack nélküli megmászása

Borítókép: Facebook.com/SuhajdaSzilárd

 

Videók