"Már egy jó ideje csúnya köhögéssel küszködök"

Klein Dávid és Suhajda Szilárd naplóbejegyzésekkel jelentkeznek, amíg készülnek a következő csúcstámadásra.


Az Eseményhorizont két hegymászója, Klein Dávid és Suhajda Szilárd szeptember elsején indult el Budapestről Nepálba.

A hosszú repülőút után néhány napot a fővárosban Kathmanduban töltöttek, majd egy helyi járattal repültek tovább Pokharába. Útjukat busszal és terepjáróval folytatták, utána pedig hozzávetőleg egy hetet sétáltak, hogy elérjék az alaptábort.

Az alpinisták célja, hogy megmásszák a „Viharok hegye”-ként is emlegetett Dhaulagirit. Céljuk a 8167 méter magas csúcs elérése oxigénpalack és teherhordók nélkül. Az alaptáborába szeptember 14-én érkeztek meg.

Dávid és Szilárd szeptember 29-én kísérelték meg először a csúcstámadást, azonban időjárási körülmények miatt vissza kellett fordulniuk. Amíg a következő felmenetre készülnek, addig folytatódnak a naplóbejegyzések.

 

2021. szeptember 18.

"Végre szépen süt a nap! Simogató sugarai rettentő zajos lavinákat indítanak el. Ha minden jól megy – és ma le jön a nagyja – holnap elindulnak a kötélrögzítő serpák. Jó lenne velük tartani (leginkább a sport kedvéért, mert egyébként vannak bőven a feladatra), de mi szinte biztos, hogy várunk még egy napot. Már egy jó ideje csúnya köhögéssel küszködök (igazából még Marphában kezdődött, valószínűleg az utolsó zuhany után nem figyeltem eléggé…) és elkezdtem egy antibiotikum kúrát, szóval, nem fog megártani, ha „csak” a többiekkel együtt indulunk meg első akklimatizációs körünkre.
Délután izgalmas meglepetésben van részük: bekopogtat hozzánk régi ismerősünk, Varga Csaba, aki tegnap érkezett az alaptáborba. Fogalmunk se volt róla, hogy ő is ide készül! Csapatával a gleccseren kicsit lejjebb táboroznak. Sok sikert kívánunk egymásnak!"

 

 

Borítókép és forrás: Facebook.com/ Klein Dávid

Videók