Baseball: az elitbe jutás a cél a Budapest Redsnél Európában

Az élvonalba jutás a célja a Budapest Reds baseball-csapatának, amely jelenleg a hétből a második helyen áll az Euro Interliga B csoportjában.


 A fővárosi gárda első mérkőzését elveszítette a sorozatban, majd utána zsinórban négyet nyert. Simonyi Dénes, a Reds játékosa az M4 Sportreggeli című műsorában elmondta, két nehéz mérkőzés vár rájuk, hiszen a két zágrábi csapat következik, de ők úgy készülnek, hogy két hét múlva az első helyen fognak állni.

 
„Tavaly még az A csoportban szerepeltünk, idén a visszajutás a cél” – fogalmazott Halmos Balázs játékos-csapatmenedzser. Hozzátette, hogy a magyar válogatott ugyan a C csoportban szerepel, de az Interligában A csoportos országok csapataival is felveszi a versenyt. „Régiós szinten jók a magyar baseball pozíciói, de válogatott szinten javítani kell.”
 
Halmos Balázs a műsorban elmondta: azon dolgoznak, hogy Magyarországon minél többen megismerjék ezt a sportot. „Aki egyszer kipróbálja, azt elkapja. A mi egyesületünk nagyon nyitott, rengetegen jönnek hozzánk olyanok is, akik csak hobbiból szeretnének játszani, mindenkit szeretettel várunk. Itt dolgozó külföldiek is jönnek hozzánk, hiszen a baseball Latin-Amerikában, az Egyesült Államokban és a Távol-Keleten nagyon népszerű, aki itt él, keresi, hogy hol lehet játszani.”

Videók