Küzdősportok

Európa Játékok – Hátrányból fordított és nyert Veres Roland a boksztorna nyitányán

Az 57 kilogrammban szereplő Európa-bajnoki bronzérmes korábbi kick-boxos a 32 között kezdte meg szereplését a Krakkótól mintegy 75 kilométerre fekvő Novy Targban, ahol az azeri Umid Rustamovval csapott össze pénteken.

A találkozó első menete egyenlő erők küzdelmét hozta, azonban a két hasonló harcmodorban küzdő, távolról próbálkozó öklöző kiegyenlített produkcióját az öt pontozó közül négy Rustamovnak adta, így Veres hátrányból vágott neki a folytatásnak.

A magyar bokszoló nehéz helyzetben volt, de az állás nem zavarta meg, emelt a tempón és fokozatosan riválisa fölé kerekedett, ráadásul az azerit folyamatos szabálytalanságai miatt meg is intették, így egy pontot levontak tőle. A menetet Veres nyerte, majd az utolsó három percben egyértelműen uralta a ringet és végül egyhangú pontozással győzött és nyolcaddöntőbe jutott.

"Tudtuk, hogy az azeri Rolihoz hasonló stílusú bokszoló. Ő is tartja a távolságot és próbálja ellenfeleit magára csalogatni. – kezdte értékelését az MTI-nek Gál László, a válogatott edzője. – Az első menet elment, ami engem nagyon meglepett, de aztán Roli egyértelműen jobb volt, jól tartotta a távolságot, jól bokszolt."

A pénteki folytatásban a magyar csapatból még a szintén Eb-harmadik nyíregyházi Kovács Richárd lép ringbe a 63,5 kilogrammosok selejtezőjében a litván Andrejus Lavrenovas ellen, 19 óra körül.

Borítókép: kick-box.hu