Élete, és egyben a Zing Nádor utcai éttermének első hamburgerét készítette – némi segítséggel – Kenderesi Tamás, ugyanis a fiatal úszót nyitotta meg a burgerező legújabb éttermét.
Kenderesi Tamás nemcsak a konyhát adta át a Zing konyhafőnökének, de az új étterem első hamburgerét is ő készítette el, ráadásul wagyuból, a világ egyik legzamatosabb marhahúsából.
A saját kezűleg elkészített burgert természetesen Kenderesi kóstolta meg először.
„Rám férne pár sajtburesz” – így hangzott Kenderesi Tamás klasszikussá vált mondata, miután Rióban megnyerte élete első olimpiai érmét. Ezzel a mondattal kezdődött el a Zing és a tehetség együttműködései is, másnap ugyanis a Zing már burgerakciókkal ünnepelte Kenderesi sikerét.
Kenderesi egyébként éppen a rövidpályás országos bajnokságra készül, ami egyben selejtezőt is jelent a világbajnokságra. A fiatal tehetség elárulta, „szokásához híven” sérüléssel bajlódik, így egyelőre csak lábait tudja használni az edzések alkalmával…
„Ha egy szóval kell összefoglalnom, hogy milyen volt beleharapni az ország első Wagyu Burgerébe, csak azt tudom mondani, hogy hihetetlen. Teljesen új dimenzióba helyezte a hamburger fogalmát, mert maga a hús nagyon különleges, és elképesztő ízélmény. Az biztos, hogy fogok még ilyet enni” –nyilatkozta Kenderesi Tamás a burgersütés után.
Az ínyencek kedvéért a japán wagyút (ejtsd: vagjú) a marhahúsok Rolls Royce-ának is nevezik, mert vajpuha, márványozott húsa, jellegzetes íze és frissessége igazi kuriózummá teszi a marhahúsok között.