Nemzetközi labdarúgás

Erre a nagy tornára készül Messi

Klubcsapatával egy trófeát már nyert Amerikában, hamarosan pedig a válogatottal is az USA földjén arathat sikert.

A 36 éves futballistára továbbra is számítanak a válogatottnál, a 2026-os világeseményre már zajlik a kvalifikáció, az ecuadoriak ellen ő lőtte a találkozó egyetlen gólját. Most a Copa Americára helyezte a fő hangsúlyt:

„A cél az, hogy jó formában érkezzek meg a Copa Americára az Egyesült Államokba. Nagyszerű lesz” – nyilatkozta, majd szóba került a világbajnokság is. „Nem tudom, hogy el fogok-e jutni oda. Ezt már korábban is mondtam. Még nem gondolkodom rajta, mert messze van, attól függően fogjuk megvizsgálni, hogyan érzem magam az adott pillanatban.”

A játékos szerződése 2025-ig szól az Inter Miaminál, tovább 12 hónapos opcióval. Visszavonulni nem onnan tervez, hanem visszatérne hazájába, a nevelőegyesületéhez: „Az ötlet mindig is megvolt – és még inkább, miután világbajnok lettem -, élvezném az argentin futballt, szeretném, hogy a Newell’s-ben játszhassak. Gyerekkoromban rendszeresen látogattam őket. Ott jártam a pályára, ez volt az álmom.”

Messi eddig 2006 és 2022 között összesen öt világbajnokságon vett részt, 2014-ben döntőt játszhattak, de kikaptak, nyolc évvel később büntetőkkel nyertek.

Borítókép: Carmen Mandato/Getty Images