Nemzetközi labdarúgás

Elkezdődött a versenyfutás a Liverpool és a United között

 A Liverpool első hivatalos átigazolási célpontja az idei nyáron olyan játékos, akit a Manchester United is szeretne megszerezni.

Arne Slot ugyan hivatalosan június 1-jén kezdte meg a Liverpool irányítását, de két hét alatt már elkezdte a "holland rivalizálást".

Áprilisban, amikor Slotot „összehozták” az Anfielddel, akkor azt pletykálták, hogy a a holland a Lutsharel Geertruida-David Hancko Feyenoord védőduót szerezné meg. 

A spanyol Mundo Deportivo szerint viszont Slot egy olyan védőt nézett ki, akit egyébként megszerezne a a Manchester United, a Real Madrid és a Paris Saint-Germain is.

Leny Yoro 18 évesen már a Lille első csapatának kulcsemberévé vált, az elmúlt szezonban 32-szer lépett pályára a Ligue 1-ben és nem mellesleg idén nyáron ott lesz majd az olimpián is, hiszen Thierry Henry beválogatta a francia keretbe.

Yoro a hírek szerint a Realhoz szeretett volna szerződni, azonban a Lille 60 millió euróra tartja a középhátvádet, így ez az üzlet ugrott. A Liverpool 50 milliót ajánl, de egyelőre a francia klub ezt is elutasította.

A United pedig hiába szeretné szintén a futballistát, ennyit biztosan nem ad ki rá az tulajdonos. Főleg úgy, hogy A Vörös Ördögök szerződtethetik Jean-Clair Todibót, aki szintén a Ligue 1-ben remekelt az idén. Esetében pedig az a könnyebbség, hogy a játékos csapata a Nice, szintén INEOS tulajdonban van, így elég valószínű, hogy ez esetben nem lesz gond az üzlet megkötésével.

(Fotó: facebook/Arne Slot)