Nemzetközi labdarúgás

Elkészült Hansi Flick átigazolási toplistája

Hansi Flick jóváhagyta a Barcelona toplistáját, amelyen a Newcastle United és a Liverpool egy-egy játékosa szerepel az első két helyen.

Persze a német tréner vágyai akkor válhatnak csak valóra, hogyha a klubnak sikerül kiharcolnia egy pénzügyi megkötések nélküli nyári átigazolási időszakot, amely akkor történhet meg, hogyha a Barca összegyűjti a szükséges forrásokat a La Liga 1:1-es szabályához való visszatéréshez.

A gránátvörös-kékeknél azonban optimisták, így össze is állították azt a kívánságlistát, amellyel nekivágnának a július elsején kezdődő átigazolási időszaknak. A szűkített "körben" a Premier League két játékosa áll.

Sajtóinformációk szerint a Barcelona a Newcastle United középpályását Bruno Guimaraest és a Liverpool szélsőjét, Luis Diazt jelölte meg legfőbb célpontnak. A jól ismert pénzügyi gondok ellenére bíznak abban, hogy mindkét üzletet meg tudják kötni.

Guimaraesnek 100 millió font a vételára Newcastle-nél. A Barcelona ezt nem tudja és nem is akarja kifizetni, hanem abban bízik, hogy a Premier League-csapat elfogadja a részletfizetéses ajánlatukat. A Liverpool pedig hasonlót tesz Diaz esetében.

Ha a Barcelonának nem sikerül megszereznie Diazt, akkor Nico Williamsért szállnak majd harcba, akinek ugyanígy, vagyis több részletben fizetnék ki a vételárát az Athletic Bilbaónak, ami szintén nem kevés, körülbelül 60 millió euró.

Persze jelen helyzetben nagy meglepetés lenne, hogyha mind a két üzlet összejönne, mert a Barcelona pénzügyi lehetőségei még akkor is korlátozottak lesznek, hogyha visszatérnek az 1:1 szabályhoz.

Ezért nagy valószínűséggel az olcsóbb alternatívák lesznek a működőképes megoldások ezen a nyáron Katalóniában.

(Fotó: facebook/FC Barcelona)