Magyar foci

Élen maradt a Vasas, kiütötték a Lokit – videóval

 ""

NB I, 7. forduló:
Videoton-Debrecen 5-1 (2-1)
Felcsút, 1423 néző, v.: Iványi.

Videoton: Kovácsik – Nego, Vinícius, Lang, Szolnoki – Pátkai, Juhász – Oliveira (Kovács I., 78.), Lazovic (Barczi, 90.), Géresi (Bódi, 78.) – Feczesin.

Debrecen: Danilovic – Kuti (Horváth Zs., 61.), Mészáros N., Brkovic, Korhut – Djelmic, Sekulic, Varga J., Ferenczi J. (Holman, 70.) – Tisza, Kulcsár T. (Castillion, a szünetben).

Gólszerzők: Lang (23., 57.), Géresi (33.), Feczesin (73., 92.), illetve Ferenczi (14.)
Sárga lap: Varga J. (7.)

Igen agilisan kezdte a találkozót a hazai csapat, több helyzetet is kialakított Danilovic kapuja előtt. A Debrecen az első negyedóra végén jutott el először a fehérváriak kapujához, akkor azonban Ferenczi jóvoltából a vezetést is megszerezte. A vendéggól sem vetette vissza a Videoton lendületét és egy szögletet követően Lang közelről egyenlített. Tíz perc elteltével pedig már vezettek is a hazaiak, Géresi volt a gólszerző.

Szünet után a vendégek birtokolták többet a labdát, de egy újabb sarokrúgás után Lang a kapuba bombázott. A válogatott védő nem sokkal később a harmadik találatát is megszerezhette volna, de szöglet utáni lövése mellé szállt. Lang azonban nem csüggedt, az egyik hazai támadásnál kiválóan indította Géresit, akinek centerezését Feczesin váltotta gólra. Nem volt még vége a fehérvári gólzápornak, mert a hosszabbítás utolsó percében Feczesin is duplázni tudott, ezzel beállította a végeredményt.

Ferencváros-Mezőkövesd 2-2 (1-0)
Groupama Aréna, 5242 néző, v.: Bognár T.

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Hüsing, Leandro, Ramírez – Varga R.(Busai, 82.), Gera Z., Trinks (Gyömbér, 72.), Nagy D. – Böde, Djuricin (Sesták, 81.).

Mezőkövesd: Tujvel – Vági, Hudák, Fótyik, Devecseri – Pauljevic (Baracskai, a szünetben), Egerszegi – Tóth B. (Hegedűs, a szünetben), Kink (Sós, 62.), Bacelic-Grgic – Strestik.

Gólszerzők: Djuricin (10.), Nagy D. (83.), illetve Hudák (63.), Bacelic-Grgic (79.)
Sárga lap: Varga R. (57.), Nagy D. (92.), illetve Devecseri (56.), Egerszegi (57.), Baracskai (70.), Tujvel (88.)

A Ferencváros kezdte aktívabban a találkozót, a fölény a 10. percben érett góllá. Ezt követően sem vettek vissza a tempóból a zöld-fehérek, uralták a játékot és hatszor találták el a Mezőkövesd kapuját az első játékrészben.

A szünet után is veszélyesebb volt a fővárosi együttes, meglepetésre mégis a Mezőkövesd egyenlített egy szabadrúgást követően. A találat megfogta a házigazdát, a vendégek pedig újabb gólt szereztek. Az előnyük azonban nem tartott sokáig, Nagy Dominik szólója után egyenlített a Ferencváros, amely a mozgalmas véghajrában mindent megtett a három pont megszerzéséért, de az eredmény már nem változott.

Diósgyőr-Vasas 1-1 (1-1)
Miskolc, 2873 néző, v: Erdős.

Diósgyőr: Rados – Nemes (Kitl, 75.), Lipták, Tamás, Lázár – Dausvili, Elek – Bacsa, Bognár, Vela (Griffiths, 84.), Makrai (Oláh, 69.).
   
Vasas: Nagy – Debreceni, Korcsmár, Ristevski (Vaskó, 81.), Hangya – Berecz, Vida, Remili (Novák, 81.), Szivacski – Ádám (Saglik, 68.), Pavlov.

Gólszerzők: Bacsa (34.), illetve Ádám (37.)
Sárga lap: Elek (67.), Lázár (92.), illetve Szivacski (60.)

Az éllovas Vasas két fővárosi rangadó megnyerése után utazott a nyolcadik Diósgyőrhöz, amelyben Horváth Ferenc vezetőedző az eltiltása miatt nem ülhetett le a kispadra.

Az első félórában változatos játék folyt a pályán, de a kapuk alig forogtak veszélyben, mígnem Bacsa remek egyéni akciójából megszerezték a vezetést a hazaiak. Pár perccel később Ádám 20 méteres bombagóljával egyenlített a Vasas.

Szünet után lendületben maradtak a fővárosiak, Rados több ízben bravúrral mentett, de a DVTK előtt is adódtak lehetőségek. A hajrára visszaesett az addig kiváló iram, és igazságos pontosztozkodással zárult a találkozó.

Újpest-MTK 0-0
Illovszky Stadion, 2300 néző, v.: Solymosi.

Újpest: Balajcza – Nagy T., Kálnoki Kis, Pávkovics, Mohl – Cseke, Sankovic, Andric (Tóth P., 84.), Bardhi (Windecker, 76.) – Diarra, Balázs (Lázok, 55.).

MTK: Hegedüs – Poór, Vukmir, Vass, Vadnai – Vogyicska, Borbély (Baki, 83.), Kanta, Jakab (Gera D., 63.) – Hrepka (Varga Sz., 91.) Torghelle.

Sárga lap: Kálnoki Kis (62.), Nagy T. (82.), illetve Borbély (55.), Vukmir (78.)

Az Újpest sorozatban négyszer győzött a fővárosi rangadó előtt, míg az MTK az előző fordulóban aratta első sikerét a szezonban.

Az első félidőben inkább az újpestiek kezdeményeztek, ám egyik kapu előtt sem adódott komoly lehetőség. A fordulást követően aktívabbá váltak a csapatok, Balajczának és Hegedüsnek is többször volt védenivalója.

Hrepka a 75. percben eldönthette volna a meccset, ám Balajcza bravúrral védett.

Haladás-Paks 3-1 (1-1)
Sopron, 1375 néző, v.: Karakó.

Haladás: Rózsa – Polgár, Wils, Hegedűs, Bosnjak – Kovács L. (Overgoor, 88.), Iszlai – Gaál, Rácz (Tóth, 67.), Halmosi – Williams (Ars, 77.).
Paks: Kemenes – Kulcsár, Gévay, Lenzsér, Laczkó (Szalai, 84.) – Papp, Bertus, Kecskés (Jelena, 74.), Koltai, Haraszti – Hahn.

Gólszerzők: Gaál (28.), Williams (68.), Gévay (72., öngól), illetve Koltai (15., 11-esből)
Sárga lap: Halmosi (15.), illetve Kulcsár (31.), Papp (51.), Gévay (71.)

A szombathelyiek hat mérkőzés óta veretlenek a bajnokságban, legutóbbi négy találkozójukat pedig kivétel nélkül megnyerték.

Egyenlő erők csatáját hozta az első negyedóra, amelyet egy büntetőből szerzett paksi gól zárt. A Haladás ugyan többet birtokolta a labdát, de nem sok veszélyt jelentett a vendégek kapujára, igaz, így is sikerült egyenlítenie még a szünet előtt.

A második félidő elején Haraszti lövései okoztak némi izgalmat, gólt mégis a szombathelyiek szereztek, méghozzá Williams távoli és pontos lövésével. Pár perccel később el is dőlt a találkozó, mert egy hazai beadás után Gévay szerencsétlen mozdulattal saját kapujába továbbította a labdát. A hátralévő időben a Haladás biztosan őrizte kétgólos előnyét, noha Haraszti előtt azért adódott lehetőség a szépítésre.

Honvéd-Gyirmót 0-0
Bozsik Stadion, 1180 néző, v.: Szilasi.

Honvéd: Horváth A. – Ikenne-King (Vasiljevic, 64.), Lovric, Baráth, Botka (Palmes, 79.) – Hidi, Kamber, Gazdag – Koszta, Bobál G. (Holender, 54.), Vernes.

Gyirmót: Sebők – Nagy S., Balogh B., Lázár, Présinger – Kiss M., Paku – Madarász, Beliczky (Gyurján, a szünetben) – Nagy O. (Tóth N., 68.), Csiki (Simon Attila, 90.).

Sárga lap: Botka (39.), Gazdag (72.), illetve Présinger (38.), Paku (66.)

A győri csapat – a mezőnyben egyedüliként – továbbra is nyeretlen az élvonalban.

A kispesti alakulat irányította a játékot az első félidőben, több gólszerzési lehetősége is volt, de a vendégek ellenakciói is veszélyt rejtettek magukban, gól azonban nem született.

A második felvonást nagy lendülettel kezdte a Honvéd, többet birtokolta a labdát és többet támadott ellenfelénél, de mivel minden helyzete kimaradt, a találkozó gól nélkül ért véget.

A tabella:
 1. Vasas                        7  5   1   1     11- 5  16 pont
 2. Ferencváros                  7  4   2   1     14- 7  14
 3. Haladás           7  4   2   1     12- 7  14
 4. Újpest FC                    7  4   1   2      8- 5  13
 5. Budapest Honvéd              7  3   2   2      9- 5  11
 6. Videoton FC                  7  3   1   3     14- 7  10
 7. Debreceni VSC                7  2   2   3      9-11   8
 8. Diósgyőri VTK                7  2   1   4      9-17   7
 9. MTK Budapest                 7  1   3   3      2- 5   6
10. Paksi FC                     7  1   3   3      6-10   6
11. Mezőkövesd Zsóry FC          7  1   3   3      6-10   6
12. Gyirmót FC                   7  –   3   4      3-14   3