Nemzetközi labdarúgás

Egymással lökdösődnek a topklubok a Bundesliga támadójáért

Katarban majdnem Franciaország nemzeti hőse lett belőle a világbajnokság döntőjének utolsó pillanatában, amiben csak Emiliano Martinez tudta megakadályozni egy hihetetlen bravúrral. A Bundesligában azonban nincs ott az argentinok hálóőre, és ha rémálmai vannak is arról a katari estéről, góllövési problémai alig akadnak.

A Frankfurt támadójának minden tétmeccset figyelembe véve 16 gólja van, ebből 11-et a német pontvadászatban hozott össze, amire természetesen a legnagyobb európai klubok is felfigyeltek. Noha a 90min forrásai szerint a tavalyi Európa Liga győztese nem akarja eladni a 24 éves talizmánját, nem lesz könnyű dolga akkor, amikor ott szaglászik körülötte a Paris Saint Germain, a Victor Osimhen esetleges utódját benne látó Napoli, vagy épp az Erik ten Hag keze alatt hamvaiból újjáéledő Manchester United.

A francia válogatott értékét a Transfermarkt 65 millió euróra lőtte be, szerződése 2027 nyaráig érvényes, így a németek bankot robbanthatnak, ha mégis rábólintanak valamelyik ajánlatra.

Borítókép: Getty Images /  picture alliance