Siklósi Gergely szinte száz százalékosra fel tudta építeni magát

Az olimpia halasztása számára jól jött.


Éles gyakorlás nélkül kell a sorsdöntő versenyre felkészülnie a magyar férfi párbajtőr-válogatottnak, hogy azon sikeresen szerepelve kiharcolja az olimpiai részvétel jogát. Siklósi Gergely azt mondta, hogy mostanra szinte száz százalékosra fel tudta építeni magát.

A 2019-ben itthon világbajnoki címet szerző Siklósi Gergely, aki egyéniben nagyon jól áll a tokiói kvalifikációban, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva elmondta: úgy néz ki, hogy az év elején csak egyetlen világkupaverseny lesz, amelyen a csapatnak eldől a sorsa. A selejtezős sorozatból idén márciusban az utolsó állomás maradt el, a pótlásra jövő év márciusának végéig kerül sor, más viadalt azonban addig várhatóan nem rendeznek.

"Mi arra fogunk az edzéseken törekedni, hogy minél jobban begyakoroljuk a csapatszituációkat, a taktikát, és a közöttünk lévő csapategységet erősítsük, fejlesszük, és akkor, úgy gondolom, hogy nem lehet gond a kijutással" - vélekedett BHSE 23 éves vívója, aki több versenyzőtársával együtt az ősszel átesett a koronavírus-fertőzésen.

Megismételte, amit már korábban is mondott, hogy az olimpia halasztása számára jól jött, mert térdsérülés és egyéb fájdalmak miatt a nyáron nem lett volna száz százalékos állapotban.

"Tanuló és egyben pihenő év volt az idei, mostanra szinte száz százalékosra fel tudtam építeni magam, most már a finomhangolás következik, és remélem, hogy márciusban teljes erőbedobással oda tudunk állni a pástra" - folytatta. Elárulta, hogy a budapesti vb-győzelme óta nagy változások történtek vele. "Ha csak a vívást nézem, a felelősséget érzem a vállamon, de ez nem olyan felelősség, ami lenyom és teher, hanem segít. Akár az edzéseken, melyeken motivációt nyújt, akár a páston, ahol büszkeséget, kiállást biztosít és kisugárzást. Nagyon pozitív összességében, és igyekszem is mindent megtenni annak érdekében, hogy ez megmaradjon" - hangsúlyozta.

Borítókép: jochapress.hu

Videók