Bronzérmes a férfi kardcsapat Madridban

Bronzérmet nyert a magyar csapat a férfi kardozók madridi világkupa-versenyén, a női négyes hetedik lett Plovdivban. Párbajtőrben a nyolcaddöntőben búcsúztak a csapatok.


A Szilágyi Áron, Gémesi Csanád, Decsi Tamás, Rabb Krisztián összeállítású együttes a 16-os táblán a georgiaiakat 45-40-re, majd a negyeddöntőben a németeket 45-35-re győzte le a viadal eredményközlője alapján. A magyarok az elődöntőben 45-42-re kikaptak az amerikaiaktól úgy, hogy az utolsó pár előtt a tengerentúliak nyolc találattal vezettek, a sérüléséből felépült és a spanyol fővárosban visszatért háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi pedig az utolsó párban 10-5-re verte a vb-címvédő Eli Dershwitzet. A tavaly vb-győztes magyar válogatottból sérülése miatt hiányzott Szatmári András.

A bronzmérkőzésen aztán megint magabiztos - a franciák elleni 45-38-as - győzelem következett.

A nők plovdivi világkupáján a magyarok a hetedik helyen végeztek. A Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza és Szűcs Luca alkotta együttes a nyolcaddöntőben 45-14-re nyert a britek ellen, a negyeddöntőben viszont egyetlen tussal, 45-44-re kikapott a spanyoloktól.

Az 5-8. helyért előbb 45-37-es vereséget szenvedtek a magyarok az olaszoktól, végül 45-35-re verték az amerikaiakat.

Gárdos Gábor vezetőedző a verseny után úgy nyilatkozott a hunfencing.hu oldalnak, hogy a nemzetközi válogatási idény zárultával a tavaly világbajnok négyest, azaz az ezúttal vívó csapatot jelöli az olimpiai szereplésre.

"Azt pedig, hogy kik indulnak a ranglista győztese mellett egyéniben, a júniusi, bázeli Európa-bajnokság után döntöm el" - tette hozzá.

A párbajtőrözőknél ezúttal nem kerültek a legjobbak közé a magyarok, mivel mindkét együttes vereséget szenvedett nyolcaddöntős mérkőzésén.

Az egyesült arab emírségekbeli Fudzsejrában rendezett női világkupán a Muhari Eszter, Gnám Tamara, Nagy Blanka, Dékány Kinga négyes egyetlen tussal alulmaradt a 16 között a Tokióban olimpiai bajnok észtekkel szemben, utána viszont legyőzte a németeket, az amerikaiakat és az ukránokat, így kilencedik lett.

A franciaországi Saint-Maurban az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid és az előző napon egyéniben győztes Siklósi Gergely alkotta, tavaly Európa-bajnok csapat a makaóiak sima legyőzésével kezdett, majd kikapott az ukránoktól, aztán a 9-16. helyért nyert a spanyolok, a hollandok és az olaszok ellen, azaz szintén a kilencedik helyen zárt.

(Borítókép: facebook / hunfencing)

Videók