„Az olimpia érdekében hamar túllendülök a nehézségeken"

Erőnléti edzőtáborban a férfi kardozók.


Az olimpiára készülő magyar férfi kardválogatott hétfőn az ausztriai Ramsauba utazott, ahol egyhetes erőnléti edzőtáborozáson vesznek részt a világbajnoki ezüstérmes csapat tagjai.

"Szinte hazajárunk Ramsauba, ősszel ott szoktuk megkezdeni az alapozást. Most is az erőnléti edzéseken, meg a jó hangulaton lesz a hangsúly, nem is viszünk magunkkal vívófelszerelést a magaslatra" - mondta még az elutazás előtt az MTI-nek Szatmári András, majd hozzátette, az elmúlt hetekben sokat vívtak, és a hazajövetel után is a páston folytatják a felkészülést. Az MTK 28 éves vívója 2017-ben világbajnok lett, a legutóbbi, 2019-es budapesti vb-n pedig egyéniben és csapatban is ezüstérmet szerzett. Rutinos versenyzőnek tartja magát, mégis első olimpiájára készül.

"Alig több mint egy hónappal az olimpia kezdete előtt jó formában érzem magam, a hangulatommal sincs baj, élvezem a felkészülést. Igaz, vannak hullámvölgyek, amikor nehezebben veszem rá magam a kemény munkára, de látom magam előtt a célt, és az olimpia érdekében hamar túllendülök a nehézségeken" - mesélte Gárdos Gábor tanítványa, és arról is beszélt, hogy bár sokfelé versenyzett a világban, Tokióban és Japánban nem járt még.


Fotó: Marius Becker/picture alliance via Getty Images

"Első japán utam és első olimpiám előtt állok, izgatottan várom az utazást. Tudom, hogy az olimpia teljesen más, nagyobb teher, mint mondjuk egy világbajnokság, de bízom benne, hogy a rutinommal tudom kezelni ezt az érzést is" - mondta Szatmári András, aki a csapattársaival együtt már átvette az olimpiai formaruhát és a különböző felszereléseket.

"Jó sok darabból áll a csomagunk, nekem nagyon tetszik minden" - mondta.

A tokiói játékokon férfi kardban a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron, valamint Szatmári András, Decsi Tamás (egyéni és csapat) és Gémesi Csanád (csapat) képviseli a magyar színeket.

Borítókép: Serge Timacheff/FIE via Getty Images

Videók