Több mint 550 hajó nevezett – Itt a Kékszalag

A tavalyi érdeklődésnél is nagyobb az idei, több mint 550 hajó nevezett a Balaton legrangosabb vitorlásversenyére.


Az idei, 53. Kékszalag Nagydíjon már biztos, hogy több mint 550 hajó vesz részt. A verseny július 22-én 9 órakor rajtol. A Balaton és talán Európa egyik leglátványosabb tókerülő versenyét a Magyar Vitorlás Szövetség szervezi. 

Az első alkalommal 1934-ben, majd 2001-től megszakítás nélkül megtartott tradicionális Balaton-kerülő csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a programok tekintetében lesznek ugyan változások, de a balatonfüredi rajt és cél, valamint a légvonalban 155 kilométeres távolság továbbra is adott. Gerendy Zoltán, az MVSZ elnöke kiemelte: az idei esztendőben is a vitorlázás ünnepe lesz a Kékszalag, amire nemcsak a versenyzők készülnek, hanem a szövetség is.


Fotó: Euroleasing - Prospex Team

A tavaly megkezdett Seiko-Sport365.hu együttműködés idén is folytatódik! A Facebookon meghirdetett  Seiko Prospex Játékban egy egyszerű válasszal Ön is megnyerheti a Seiko Prospex Team hivatalos pólóját. Részletek a cikk alján és a posztban.

"A háttérben nagyon sokan dolgoznak azért, hogy sikeres legyen a lebonyolítás. Azt sem szabad elfelejteni, hogy több mint ötszáz hajóról beszélünk, ami közel háromezer vitorlázót jelent, ennyi hajó egyidejű jelenléte a tavon már önmagában is rendkívül nagy esemény, különösen ha versenyeznek egymással" - közölte.

A névadó főszponzor képviseletében Zolnai György, a Raiffeisen Bank vezérigazgatója elmondta: a pandémia új kihívások elé állította őket is, de egy pillanatig sem volt kérdéses, hogy továbbra is névadó támogatók lesznek, immár egymást követően harmadszor. Holczhauser András, az MVSZ főtitkára hangsúlyozta: változatlanul kiemelten kezelik a versenyzők és versenyrendezők egészségének megőrzését, ezért számos ezzel kapcsolatos óvintézkedést vezettek be. Hozzátette: idén 24 kategóriában hirdetnek győztest, a nevezésre ezúttal is az Anna Grand Hotelben került sor július 21-én.

Tavaly - amikor 27 hajóosztályban 535 hajó nevezett - a Vándor Róbert kormányozta RSM 2 katamarán nyert, a győztes legénység közel 18 órát töltött a vízen, hiszen a szél nem volt túl kegyes a résztvevőkhöz. A címvédő csapat vezetőjeként Kalocsai Zsolt elmondta: nehéz versenyre számít, amelyben a tavalyihoz hasonlóan ezúttal is kiélezett csatát kell majd vívni a győzelemért a nagyon kiegyensúlyozott mezőnyben. Hozzátette: rengeteget edzettek, és szeretnék megvédeni címüket, ebben reálisan három-négy potenciális riválisra számít.

Liptay Gabriella, a KPMG fair play-díjat alapító KPMG Magyarország marketing és kommunikációs igazgatója elmondta: idén először KPMG fair play-különdíjban részesítik azt a versenyzőt, hajót, csapatot, amely a fair play szellemében tesz kiemelkedőt a verseny ideje alatt. A résztvevőknek negyvennyolc órája van a Kékszalag távjának teljesítésére, a viadalt ezúttal is élőben közvetíti az M4 Sport, míg a versenyen új nyomkövetési rendszer mutatkozik be. Utóbbi az első olyan technikai megoldás, amely összeköttetésben áll az MVSZ versenyadminisztrációs rendszerével is, valamint képes valós idejű adatátadásra külső rendszerek felé.

A tavaly megkezdett Seiko-Sport365.hu együttműködés idén is folytatódik. A Facebookon meghirdetett  Seiko Prospex Játékban egy egyszerű válasszal Ön is megnyerheti a Seiko Prospex Team hivatalos pólóját. 

A tavaly harmadik helyezést elért Euroleasing - Prospex Team csapata idén megnyerte az Ezüstszalagot, majd a Fehérszalagon technikai hiba miatt feladásra kényszerült. Ha a sorminta kijön, idén is dobogóban bízhat a fiatal, de profi csapat. 

Játékszabályzat

A Final Score Média Kft. (1066 Budapest, Zichy Jenő u. 9.), mint szervező és a Technology, Marketing, Consulting Kft. (1134 Budapest, Csángó utca 4/b. ), mint Megrendelő közösen „Seiko Prospex” címmel nyereményjátékot (a továbbiakban „Játék” vagy „Nyereményjáték”) szervez.
Felhívjuk a Résztvevők figyelmét, hogy a Játék nem áll kapcsolatban sem a Facebookkal, sem az Instagrammal, azt a Facebook vagy az Instagram semmilyen módon nem szponzorálja, támogatja vagy szervezi, így a Facebookot vagy az Instagramot a Nyereményjátékból eredően, vagy azzal kapcsolatban felelősség semmilyen tekintetben nem terheli, panaszkezelésre nem köteles és nem is jogosult. A Nyereményjáték tartalmáért kizárólag a Szervező felelős. A nyereményjátékban való részvétel kizárólag a jelen szabályzatban foglalt feltételekkel lehetséges. A Nyereményjátékban való részvétellel a Résztvevő kifejezetten elfogadja a jelen részvételi feltételeket.
A játék időtartama
2021. 07. 22. 00 óra 00 perc – 2021. 07. 26. 00 óra 00 perc
A játék menete
A játékosoknak a játék ideje alatt a sport365.hu Facebook oldalán a játék kezdőpontjában kitett poszthoz hozzászólásban kell megírniuk a feltett kérdésre a helyes választ, illetve lájkolniuk kell a posztot és az oldalt, és a Seiko Magyarország oldalát ahhoz, hogy a sorsoláson részt vegyenek.
Sorsolás és értesítés
A játék időtartama után, 2021.07.28-én 15 óra 00 perckor a feltételeknek megfelelő hozzászólók közül 2 db nyertest sorsolunk ki nyilvánosan. A sorsolásról vágatlan felvétel készül, melyet közzéteszünk a sport365.hu Facebook oldalán, illetve archíválunk. A nyertesek (1 férfi, 1 nő) 1-1 db „Seiko Prospex Hivatalos pólót” kapnak a Megrendelő jóvoltából! A nyertest a Szervező Facebook privát üzenetben értesíti. A nyertesnek 24 órán belül vissza kell igazolnia a megkapott értesítést a pontos nevével és a lefotózott személyi igazolványával. Ha ez nem történik meg, akkor a nyertes elveszíti a jogosultságát a nyereményre, és az eredeti sorsolás szempontjai szerint a Szervező pótnyertest sorsol helyette, akire ugyanazok a feltételek vonatkoznak, mint az eredeti nyertesre. A nyeremény csak személyesen vehető át a Seiko Boutique-ban (Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 15/d, 1065). Amennyiben a nyertesnek nincsen lehetősége a személyes átvételre, úgy a nyertes által meghatalmazott személy is átveheti a nyereményt. A meghatalmazottnak az átvételkor rendelkeznie kell egy a nyertes által kiállított, 2 tanúval aláírt meghatalmazással, a nyertes személyi igazolványának másolatával és a saját személyi igazolványával. Amennyiben a nyeremény átvétele 2021. 08. 12. 17 óra 00 percig nem történik meg, akkor a nyertes elveszíti a jogosultságát a nyereményre, és az eredeti sorsolás szempontjai szerint a Szervező pótnyertest sorsol helyette, akire ugyanazok a feltételek vonatkoznak, mint az eredeti nyertesre.
Részvételi jogosultság
Részvételre jogosult valamennyi, Magyarországon lakcímmel rendelkező természetes személy, aki a részvétel időpontjában betöltötte a 18. életévét és a „Játék menetében” leírt feltételeknek eleget tesz. Amennyiben a nyertes korlátozottan cselekvőképes a nyeremény átvételére a törvényes képviselőjével / gondnokával együtt – ill. a törvényes feltételek szerint a törvényes képviselő / gondnok egyedül – jogosult.
A Nyereményjátékból ki vannak zárva a Szervező, Megrendelő illetve a Szervező, Megrendelő alkalmazottai, valamint ezen személyeknek a Ptk. 8:1.§ pontjában meghatározott hozzátartozói.
A részvételi feltételek megsértése esetén a Szervező fenntartja magának a jogot arra, hogy az érintett személyt előzetes értesítés nélkül kizárja a nyereményjátékból. Kizárásra kerülnek azok a személyek, akik meg nem engedett eszközt használnak (pl. hacker programot, vírust, trójai szoftvert stb.) vagy más manipuláció útján szereznek jogosulatlan előnyt. Szintén kizárható a Játékból az, aki harmadik személy nevében játszik (a harmadik személy előzetes tájékoztatása és hozzájárulása nélkül). E mellett tilos igénybe venni a Játék során nyereményjáték-egyesületeket, automatizált szolgáltatókat, és főleg professzionális nyereményjáték szolgálatokat. A résztvevők kizárás esetén a már kiutalt vagy kiszállított nyeremények visszakövetelhetőek.
Felelősség kizárása
A játék elérhetőségét és működését számos, a Szervező befolyásán kívül álló tényező is érintheti, ezért Szervező és Partnere a honlap folyamatos, zavartalan használatát nem tudja garantálni. A Szervező és Partnere a honlap működési, és egyéb hibáival kapcsolatos mindennemű felelősségét kizárja. A Szervező nem vonható felelősségre technikai zavarokért, például elektromos vagy számítógépes hálózati kimaradásért, valamint a játékkal kapcsolatba hozható élet, testi épség és/vagy egészség sérelméből bekövetkezett károkért
A játék idő előtti befejezése
A Szervező fenntartja a jogot arra, hogy a nyereményjátékot bármikor előzetes bejelentés és indoklás nélkül megszakítsa, vagy annak véget vessen. A Szervező különösen abban az esetben él ezzel a lehetőséggel, ha technikai okból (pl. vírus a számítógépes rendszerben, beavatkozás vagy hiba a hardverben vagy szoftverben) vagy jogi okból a játék további zavartalan folytatása nem biztosítható. Amennyiben ezt valamely résztvevő magatartása idézte elő, a Szervező az adott személytől követelheti a keletkezett kár megtérítését.
A jogi út igénybevétele
A résztvevő és a Szervező közötti esetleges jogviták elbírálására a Szervező székhelye szerint illetékes, hatáskörrel rendelkező bíróság jogosult.
Egyéb rendelkezések
A Szervező fenntartja továbbá a jogot arra, hogy a részvételi feltételeket bármikor előzetes bejelentés és külön értesítés nélkül megváltoztassa, amennyiben ez jogi vagy objektív okokból szükséges. A Játékszabályzat mindenkor érvényes változata a Sport365.hu oldalán elérhető, melyhez linket a Játék poszthoz is mellékel a szervező.
A Megrendelő viseli a nyeremény átadásával és átvételével kapcsolatos valamennyi közterhet, ideértve a jogszabály alapján egyébként közvetlenül a nyertes által bevallandó és fizetendő közterhet is.
Amennyiben a jelen rendelkezések egyes részei érvénytelenek, vagy érvénytelenné válnak, ez a körülmény a többi rendelkezés érvényességét nem érinti. Ezek helyébe egy jogilag megfelelő szabályozás lép, amely az érvénytelen rendelkezések céljának leginkább megfelel. Adatkezelési szabályok
A Résztvevő személyes adataival kapcsolatos adatszolgáltatása mindenkor önkéntes hozzájáruláson alapszik. A megadott adatokat – név – a Szervező kizárólag a Játék lebonyolítása céljából kezeli, tárolja. A Játékos téves adatszolgáltatásából eredően a Szervezőt felelősség nem terheli. A Játék Nyertese tudomásul veszik és kifejezetten hozzájárulnak ahhoz, a jelen Szabályzatban megjelölt sorsolási időpontot követően, a Szervezők és lebonyolítók általi kezdeményezett kapcsolatfelvétel során, Szervező további személyes adatot is elkérhet, amelyeket a Szervező a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján a Nyeremény átadásától számított 8 évig a nyilvántartásában rögzít, kezel. A Nyertes egyebekben hozzájárulnak ahhoz, hogy a sorsolást követően teljes nevük a Szervező hivatalos weblapján, Facebook és Instagram oldalán közzétételre kerüljön. Ezen hozzájárulás nem feltétele a Nyeremény átadásának.
A Személyes adatok kezelője: a Final Score Média Kft. / Szervező
Adatkezelés helye: Final Score Média Kft székhelye és a telephelyei
Érintett személyek jogai:
Kérésére a tárolt személyes adatairól bármikor tájékoztatást kérhet.
Szervező Adatvédelmi tisztviselőjének elérhetősége:
Cím: 1066 Budapest, Zichy Jenő u. 9.
E-mail: szerkesztoseg@sport365.hu
A törvényi feltételek fennállása esetén ezenfelül jogosult személyes adatai helyesbítését, törlését és az adatkezelés korlátozását is kérni. Abban az esetben, ha a Játék lezárulta vagy a sorsolások előtt kéri adatai törlését, úgy azzal a Játékban, sorsolásban való részvételét és így esélyét a nyereményre is megszűnteti.
Tekintettel, hogy az adatkezelés hozzájáruláson alapul, a már megvalósult adatkezelés jogszerűségének megkérdőjelezése nélkül a jövőre nézve a hozzájárulást bármikor visszavonhatja.
Ezenfelül jogosult panaszt tenni az adatvédelmi hatóságnál (NAIH: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.) illetve az illetékes bíróságnál érvényesítheti jogait.
1066 Budapest, Zichy Jenő u. 9.
Budapest, 2021.07.21.

 

Borítókép: Facebook/Euroleasing - Prospex Team

Fotók: hunsail.hu

Videók