Nagy izgalmat hoztak a Kékszalag utolsó percei

A Libra futott be utoljára az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon.


Rendkívül izgalmas pillanatokkal zárult az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj. A 48 órás limitidő letelte előtti percekben ugyanis még három hajónak is volt esélye arra, hogy célba érjen és érvényesen teljesítse a távot.

Végül a szél kegyes volt a legkitartóbb vitorlázókhoz, a három hajóból kettő még célba tudott érni, rendkívül fáradtan ugyan, de természetesen hatalmas mosollyal az arcukon szelték át a célvonalat.

Örömükben osztozott az idei verseny abszolút győztese, az RSM2 legénysége is, akik folytatva a tavaly elkezdett és rendkívül szimpatikus, sőt megható gesztust, amit Petrányi Zoltánék indítottak útjára tavalyi győzelmük után, kimentek az utolsó befutó elé és együtt ünnepeltek, pezsgőztek a végsőkig kitartókkal.

Az utolsó befutó a Libra lett, reggel 8 óra 56 perc 20 másodperckor érkeztek célba. A Mode967/E típusú hajó a YS II osztályban indult. A kormányos Simon Zoltán, a legénység tagjai pedig Veér Lajos, Andó Sándor és Baltay Levente voltak.

Ismét egy csodálatos pillanattal zárult tehát Európa leghosszabb tókerülő versenye, az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj.


A Kékszalag Nagydíjról a Sport365 helyszíni bejelentkezésekkel, interjúkkal és képriportokkal számol be az olvasóknak.

Kövesse a Balaton legnagyobb vitorlás eseményét a Sport365-ön!

A Sport365 stábjának a helyszínen való közlekedését az Ultimate e-Bike támogatta.

Borítókép: Sport365/ErdősGéza
 

Forrás: Facebook.com/Kékszalag

Sport365.hu - Többször fordult a kocka - meglepetéseredmény a Kékszalagon

Az RSM2 ért elsőként a célba az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon. A gyengeszeles versenyen az élmezőny végig fej-fej mellett haladt. A Vándor Róbert kormányozta egység szinte végig vezetve, 17 óra 52 perc 57 másodperc alatt teljesítette a tókerülőt, így több mint 10 órával meghaladta a 2014-ben felállított 7 óra 13 perces rekordot.

Videók