"Ha ugyanazok lennének a körülmények, mint 2014-ben, 1 órával megdöntenénk a rekordot."

A Raiffeisen-Opel Fifty-Fifty taktikusa szerint a csapat és a technika is annyit fejlődött az elmúlt 6 évben, hogy ideális viszonyok esetén simán megdöntenék a 2014-es rekordjukat.


Bár az előrejelzések szerint az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj gyengeszeles lesz, az időrekorder hajó csapattagja úgy gondolja, így is versenyképesek tudnak maradni.

Kelemen Tamás, a Raiffeisen-Opel Fifty-Fifty taktikusa kevésbé szereti az enyhe szélviszonyokat, de mint mondja az ilyen versenyeknek is megvan a maga szépsége, hiszen minden egyes apró mozdulatnak döntő szerepe lehet.

Bár a csapat hajója kevésbé van optimalizáva a gyengeszeles környezethez, Kelemen úgy gondolja versenyképesek tudnak maradni a mezőnyben.

Ha ugyanazok lennének a körülmények, mint 2014-ben, 1 órával meg tudnánk dönteni azt a rekordot."

A 7 óa 13 perc 57 másodperces idővel rekorder Raiffeisen Opel Fifty-Fifty taktikusa szerint optimális körülmények esetén simán újabb rekordot állíthatnának fel.

A színtiszta magyar fejlesztésű vitorlás 10 éve a csúcson van, ami viszonylag nagy idő, ha azt vesszük számításba, hogy minden évben újabb és újabb fejlesztések jönnek ki.

A fejlődésből ugyanakkor ők is kivették a részüket, olyannyira, hogy a taktikus szerint ugyanazok között a körülmények között, mint amik a 7 óra 13 perc 57 másodperces rekordidő felállításakor voltak, most 1 órával jobb időt tudnának kihajózni.

A 2020. július 30-án rajtoló Kékszalag Nagydíjról a Sport365 helyszíni bejelentkezésekkel, interjúkkal és képriportokkal számol be az olvasóknak.

Kövesse a Balaton legnagyobb vitorlás eseményét a Sport365-ön!

A Sport365 stábjának a helyszínen való közlekedését az Ultimate e-Bike támogatta. 

Borítókép: Facebook.com/Raiffeisen-Opel5050Fifty-Fifty

Sport365.hu - "Eredménytől függetlenül ünnepelni fogunk." - Király Zsolt

A Raffica legénysége 2019-ben minden a négy nagy európai tókerülő versenyt megnyerte. A csapat nagy reményekkel várta az idei szezont is, terveiket azonban a vírus teljesen átírta. Az egytestűek mezőnyében a végső győzelemre is esélyes hajó kapitánya alig várja, hogy végre vízre szálljanak, mivel a koronavírus terjedése miatt a szezon első felében lévő versenyeket mind törölték.

Videók