"Fájdalmasak és hosszúak voltak a várakozás napjai"

A családja szerint jó kezekben van a síugró Daniel Andre Tande.


A családja szerint jó kezekben van a ljubljanai egyetemi kórházban Daniel Andre Tande, aki a síugrók világkupa-sorozatának utolsó, planicai állomásán hatalmasat esett a csütörtöki versenyen.

A norvég sportolót vasárnap ébresztették fel a mesterséges kómából, országa síszövetségének közlése szerint már önállóan lélegzik, és beszélhetett a szlovén fővárosba érkezett családtagjaival.

"Nagyon jó volt látni, hogy Daniel ébren van és magánál van. Fájdalmasak és hosszúak voltak a várakozás napjai, de jó érzés tudni, hogy Daniel jó kezekben van" - áll a családja közleményében. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a 27 éves Tandét mikor szállíthatják haza Norvégiába, de már zajlanak az előkészületek.


Fotó: Milos Vujinovic/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

A négyszeres világbajnok síugró az elrugaszkodás után elveszítette a kontrollt az ugrása felett, 78 méteres repülés után a földre zuhant, majd végigcsúszott az óriássánc lejtőjén. A csapatban olimpiai bajnok versenyzőnek eltörött a kulcscsontja és kis mértékben kilyukadt a tüdeje. A norvégok edzője, Alexander Stöckl korábban úgy vélekedett, hogy Tande teljesen felépülhet, és ezt hétfőn is megerősítette.

Borítókép: Milos Vujinovic/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Videók