Burján Csaba visszavonul

Micsoda karrier.


A hunskate.hu írását változtatás nélkül közöljük.

A 2018-as phjongcshangi téli ötkarikás játékokon történelmi olimpiai aranyéremet nyerő magyar váltó tagja, a 28 esztendős, pécsi születésű Burján Csaba szögre akasztja korcsolyáját és befejezi a pályafutását.

A visszavonuló olimpiai- és Európa-bajnokot a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség és elnöksége a napokban búcsúztatta.

„Az az elképesztő munka, ami egy ilyen pályafutásban benne van, minden tiszteletet megérdemel, és ebbe belefér az is, hogy a legnagyobb sportolók néha különcök, vagy legalábbis kívülállók és civilek számára meglehetősen szokatlanok” – fogalmazott az ünnepélyes búcsúztatón Kósa Lajos, a MOKSZ elnöke.

„Amit Csaba csinált, olyan lenyomtatot hagyott a korcsolyasportban – és személy szerint bennem is –, ami felejthetetlen és egy életre elkísér sokakat. Mindemellett egy olyan várost képvisel, melynek szülöttjei óriási értékeket adtak a sportágnak, gondolok itt akár Telegdi Attilára, akár a Knoch testvérekre. Viktor és Csaba 50 százalékot vettek ki abból a történelmi hőstettből, amely apropója miatt a korcsolyázás napját ünnepeljük, és reméljük, hogy ez sokáig így is marad. Ez egy olyan teljesítmény, ami minden magyar embert és mindenkit, aki a sporthoz kötődik, komolyan megérint. Emelem a kalapom előtte, egy becsületes és nagyon jó srác, aki remélem, hogy az életpályája során visszatalál hozzánk” – méltatta Phjongcshang olimpiai bajnokát Bánhidi Ákos.

Lehet, hogy egy kép erről: 6 ember és szöveg

Névjegy

Név: Burján Csaba

Születési hely, idő: Pécs, 1994. szeptember 27.

Edzői: Telegdi Csaba, Lakatos Tamás, Bánhidi Ákos, Zhang Jing Lina

Legjobb eredményei: olimpiai bajnok (váltó, 2018), 2x vb-ezüst (váltó, 2015, 2021), 2x vb-bronz (váltó, 2017, 2019), Európa-bajnok (váltó, 2019), 2x Eb-ezüst (váltó, 2015, 2016), 2x Eb-bronz (váltó, 2013, 2018)

KÖSZÖNJÜK, CSABI!

Fotó: HUNSKATE media

Videók