Vizsgálat indul a versenyző zsebéből kivett tárgy miatt

Az incidens a baleset után volt, amit teljesen megvizsgálnak.


A Giro di Lombardia egynapos olasz körversenyen rémisztő jelenet szemtanúi lehettek az olasz viadal résztvevői.

Remco Evenepoel mindössze 40 km-rel a verseny vége előtt egy völgyhídon szenvedett balesetet. A belga kerékpáros nekiment a völgyhíd korlátjának, majd átbukott fölötte és egy szakadékba zuhant. A 20 éves versenyzőt azonnal kórházba szállították, ahol kiderült, hogy az esés következtében eltörött a medencecsontja és megsérült a tüdeje is.

Sport365.hu - Szakadékba zuhant a fiatal kerékpáros - videó

A Giro di Lombardia sem tudott baleset nélkül végződni. Az egynapos olasz körversenyen az egyik kerékpáros szakadékba zuhant, míg egy másik versenyzőt egy pályára kerülő civil ütött el autóval. Rémisztő jelenet szemtanúi lehettek az olasz viadal résztvevői. Remco Evenepoel mindössze 40 km-rel a verseny vége előtt egy völgyhídon szenvedett balesetet.

A Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) felkérte a Kerékpáros Antidoping Alapítványt, hogy vizsgálja meg azt a videót, amelyen látható, hogy a Deceuninck - Quick-Step sportigazgató az Il Lombardia balesete után azonnal eltávolított egy tárgyat Remco Evenepoel zsebéből. Deceuninck - A Quick-Step a Tour de France első szakaszának kezdete előtt kiadott egy nyilatkozatot, miszerint a termék egy „kis táplálkozási termékeket tartalmazó üveg”, és szükség esetén együttműködnek a CADF-el. Bramati elárulta az oalsz médiának, hogy ételt és egy rádiót távolított el Evenepoel zsebéből, hogy a versenyző kényelmesen tudjon feküdni a hordágyon.

"Nem, semmi tiltott dolog nem volt. Nem értem, hogyan gondolhatta ezt az ember. Nagyon jól emlékszem, hogy eszeveszett pillanatok voltak, és el kellett távolítani Remco hátán lévő dolgokat, hogy a hordágyon kényelmesen a hátára tudják fektetni. Szóval elvettema rádióját, gélt, cukrot és az üvegét, hogy ne hagyjam őket a földön a zsebembe raktam" - mondta Bramati.

David Lappartient, az UCI elnöke megkérdőjelezte Bramati nyilatkozatának egy részét, miszerint az egykori profi állítása szerint tudta, hogy Evenepoel miért zuhant le. A rendező sportifikus azt mondta, hogy szerinte Evenepoel azért esett le, mivel nem küldtek neki több adatot. Milyen adatokról beszélünk akkor? Lappartient elmondta, hogy a verseny során csak bizonyos típusú adatokat szabad elárulni. "Tilos bizonyos adatokat küldeni. Tehát mi ezt a pontot is vizsgáljuk. Akár földrajzi helyzetmeghatározásról van szó, vagy valami másról van szó, de más adatok megosztása nem megengedett. ”

Deceuninck - A Quick-Step szintén foglalkozott ezzel a kérdéssel nyilatkozatában.

"Az adatok továbbításával kapcsolatban azt is tisztázni szeretnénk, hogy az adatokat, például az élő helyzetet, az a Velon eszköz továbbítja, amelyet az Il Lombardia idején a Velon a verseny szervezőjével együttműködve telepített a kerékpárokra" - olvasható a közleményben. "Az eszközök lehetővé teszik, hogy mindenki, a rajongók is, élőben kövessék és láthassák a versenyzők adatait a versenyen."

"Bízunk benne, hogy ezzel vége lesz az eset körüli további spekulációknak."

Evenepoel a bukása után jó úton halad a felépülése, de továbbra is Belgiumban marad a kórházban. Sikerült megtennie első lépéseit, az orvosi személyzet segítségével.

Forrás: cyclingweekly.com
Borítókép: Javier Martinez de la Puente/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Videók