Veszélyben a kétszeres Giro d'Italia győztes indulása

Vincenzo Nibali balesetet szenvedett.


Kérdésessé vált Vincenzo Nibali indulása a Giro d'Italián, miután az olasz országúti kerékpáros körverseny kétszeres győztese szerdán edzés közben bukott és csuklótörést szenvedett.

"Ma reggel Vincenzo Nibali Ponte Tresa közelében bukott edzés közben, és megütötte a jobb kezét" - áll csapata, a Trek-Segafredo közleményében, amely kitért rá: a luganói klinikán elvégzett röntgen- és CT-vizsgálat törést mutatott ki a 36 éves olasz versenyző jobb csuklójában. A csapat vezetése, orvosi stábja és Nibali közösen úgy határoztak, hogy műtéti beavatkozásra kerül sor csütörtökön Svájcban.

"Csak az operációt követően lesz lehetőség előrejelezni a felépülés várható hosszát, és döntést hozni Nibali részvételéről a Giro d'Italián" - szögezte le a kommüniké a május 8. és 30. között sorra kerülő olasz körversenyre előretekintve.
Nibali eddig kétszer nyert Giro d'Italiát (2013, 2016), egyszer Tour de France-t (2014) és egyszer Vuelta a Espanát (2010), ezzel azon hét kerékpáros közé tartozik, akik mindhárom Grand Touron diadalmaskodtak.

Borítókép: Diego Puletto/Getty Images

Videók