Újabb topcsapat jelentkezett be a magyar körversenyre

A belga WorldTeam először látogat hazánkba.


A Lotto Soudal is nevezett a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyre.

A szervezők tájékoztatása szerint a belga WorldTeam első alkalommal vesz részt a magyarországi viadalon.
Amint arra a csütörtöki közlemény emlékeztet, a Lotto Soudal lassan négy évtizede állandó résztvevője a kerékpáros világ legrangosabb országúti versenyeinek.

Több nagy siker fűződik a klub bringásainak nevéhez, az ausztrál Cadel Evans 2009-ben világbajnoki címet szerzett, illetve több tucatnyi Tour de France-, Giro d'Italia- és Vuelta a Espana-szakaszgyőzelem mellett elsősorban a legnevesebb egynaposokon remekeltek a csapat tagjai.


A 2022-es keret legnagyobb csillaga a belga Philippe Gilbert: a 39 éves kerekes 2012-ben győzött az országúti világbajnokságon, hét szakaszt nyert a Vuelta a Espanán, négyszer ünnepelhetett az Amstel Gold Race és kétszer a Giro di Lombardia után, de nyert Liege-Bastogne-Liege-t és Párizs-Roubaix-t is. A 2022-es szezon lesz számára a jutalomjáték, az év végén visszavonul a versenyzéstől.

A 43. Tour de Hongrie-t május 11. és 15. között rendezik, az útvonal bemutatójára várhatóan januárban kerül sor. A mezőnyből eddig hat csapat ismert, közülük - a spanyol Movistar, az izraeli Israel Start-Up Nation és a holland Jumbo-Visma után - a Lotto Soudal a negyedik, amelyik a legmagasabb szintet képviseli.

Borítókép: tourdehongrie.hu

Videók