Őszintén beszélt betegségéről a világbajnok kerékpáros

Mark Cavendish sötét időszakot hagyott a háta mögött.


Az elmúlt években a vírusos megbetegedése mellett depresszióval is küzdött Mark Cavendish brit kerékpáros.

A 34 éves sportolónál 2017-ben diagnosztizálták az Epstein-Barr vírust, de a sprinter most a The Times című brit napilapnak azt nyilatkozta, az utóbbi időszakban nemcsak fizikailag, hanem mentálisan is szenvedett.

"Nagyon keményen küzdöttem, 2018 augusztusában diagnosztizálták nálam a klinikai depressziót" - mondta Cavendish, aki pályafutása során 30 etapon ért célba elsőként a Tour de France-on, ezzel második az örökrangsorban a 34-szer győztes legendás belga Eddy Merckx mögött.

Cavendishnek sikerült felépülnie a vírus okozta betegségből és a depresszióból is, az idén pedig a Bahrain McLaren istállónál folytatta volna karrierjét, de a koronavírus-járvány miatt most a kerékpársportban is kényszerszünet van.


Cavendish újra rajthoz áll majd.


Fotó: Robertus Pudyanto/Getty Images

"Sötét időszak van mögöttem, de most ismét a másik oldalon vagyok" - fogalmazott Cavendish, akinek saját bevallása szerint nem ismeretlen az a helyzet, amikor bizonytalan a folytatás lehetősége.

"Azt az érzést, amikor fogalmad nincs róla, hogy mikor versenyezhetsz újra, két évig megtapasztaltam" - mondta a brit versenyző.

Borítókép: Robertus Pudyanto/Getty Images
 

Videók