Maszkban lehet szurkolni a Tour de Hongrie-n

A szervezők fokozottan ügyelnek a biztonságra.


A kerékpározás szerelmeseinek egyik kedvenc magyarországi útvonalán, a Pilisi Parkerdőben, a Dobogókő felé vezető emelkedőkön is áthalad az augusztus 29-én kezdődő Tour de Hongrie útvonala. Sokan készülnek rá, hogy a helyszínen szurkoljanak a nemzetközi mezőnynek, hiszen a koronavírus-járvány idején is buzdíthatják kedvenc bringásaikat a Tour de Hongrie-n. De nem mindegy, hogyan!

A járvány miatt a szervezők kénytelenek voltak bevezeti néhány korlátozó intézkedést, de ez nem lehet akadálya annak, hogy a szurkolók az országút mellett vagy a akár a rajt- és célvárosokban találkozzanak a nemzetközi kerékpársport élcsapataival. Az utak mentén, a hegyi hajrákon vagy a gyorsasági részhajrákon a korábbi években megszokott módon lehet szurkolni, egyetlen megkötés, hogy a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség előírásaihoz igazodva csak maszkban szabad szurkolni, ezzel minimálisra kell csökkenteni a fertőzés átadásának veszélyét.

Maszkot viselve a rajt és célterületek is megközelíthetőek, a sportolókról és csapatokról (tisztes távolságból) fényképeket lehet készíteni. Ajándéktárgyakat (kulacsot, sapkát) viszont semmiképpen ne kérjenek és ne fogadjanak el a versenyzőktől, a frissítőzónákban eldobott kulacsokat ne szedjék össze!

 

A díjátadók környezetében a szervezők megnövelik a biztonsági távolságot. A csapatbuszokat, a szállások közvetlen környékét elzárják a szurkolók elől, így például szelfi készítésére vagy autogram kérésére ebben az évben nem lesz mód. A szervezők kérik a szurkolókat, hogy idén ne keressék a lehetőséget a versenyzőkkel való találkozásra, közös fotózásra, mert ezzel a kerékpárosokat is kellemetlen helyzetbe hozzák, és adott esetben a nemzetközi szövetség büntetést róhat ki a szervezőre. Kérik, hogy a járvány alatt bevezetett szabályok betartásával szurkoljanak. 

Borítókép: Tour de Hongrie

Videók