Jövőre rajtol a Bajnokok Ligája az egyik leghajtósabb sportágban is

Az új sorozat 2021 novemberében és decemberében mutatkozik be.


A jövő évben rendezik meg először a pályakerékpáros Bajnokok Ligáját.

A nemzetközi szövetség (UCI) csütörtökön jelentette be, hogy az új sorozat 2021 novemberében és decemberében mutatkozik be Európa hat ikonikus kerékpáros csarnokában.

A pontos helyszíneket egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de az kiderült, hogy hat egymást követő hétvégén, rendhagyó formátumban küzdenek meg egymással a világ legjobb férfi és női pályakerékpárosai egyéni sprint, keirin, kieséses és scratch versenyszámokban.


Helyszínenként az összes futamot egy napon rendezik, így az UCI reményei szerint a sportág egyik legizgalmasabb és legdinamikusabb eseménye lesz, gyors, rövid, akciódús versenyekkel.

David Lappartient, az UCI elnöke úgy fogalmazott, ez az első olyan kerékpáros sorozat, amelyet a szurkolói bázis növelése érdekében kimondottan a televíziónézők számára hoztak létre.

Az új sorozat indulását márciusban jelentette be az UCI, de akkor még úgy tervezték, hogy 2021 novemberétől 2022 februárjáig tart, és Világliga lesz a neve. A BL lebonyolításának további részleteit márciusban hozza nyilvánosságra a nemzetközi szövetség.

 

Kép: Ewan Bootman/NurPhoto via Getty Images

Videók