Hullanak a nagy nevek a Tour-on, mint a legyek

Roglic után Mathieu van der Poel is feladta a küzdelmet.


A tavaly második szlovén Primoz Roglic után a nyolcadik szakaszig összetettben élen álló holland Mathieu van der Poel is feladta a Tour de France országúti kerékpáros körversenyt a vasárnapi, kilencedik szakasz előtt.

Az előzetesen a favoritok közé sorolt 31 éves Roglic kiemelte: csapatával, a Jumbo-Vismával közösen hozták meg a döntést, miután arra a következtetésre jutottak, hogy nincs értelme tovább folytatni a versenyt. Hozzátette: megpróbál mielőbb felépülni, és a következő célokra koncentrálni.

Roglic hétfőn, a Tour harmadik szakaszán bukott és szenvedett sérüléseket. Szombaton, a nyolcadik etapon több mint 35 perces hátránnyal ért célba a szakaszgyőztes belga Dylan Teuns (Bahrain-Victorious) mögött, amivel le kellett mondani az összetettbeli győzelemről.
A Vuelta kétszeres győztese indul a tokiói olimpián.


Van der Poel hat napon keresztül viselte az összetettben élen állónak kijáró sárga trikót, majd szombaton, az első hegyi szakaszt követően esett vissza a 23. helyre. A 26 éves kerekes már a szakasz után jelezte, hogy átgondolja a folytatást, majd a jelzett hétfői szünnap előtt meghozta ezzel kapcsolatos végső döntését. Az Alpecin-Fenix bringásának döntése várható volt, hiszen esélyesként utazik a tokiói olimpiára, így a hátralévő időben már arra koncentrál.

Borítókép: Facebook.com/Le Tour de France

Videók