Horrorbaleset:a nézők közé repült az olimpiai bajnok kerékpáros

Egy tömegbalesetet akart elkerülni, amikor megpattant a kerákpárja.


Borzalmas baleset történt a Nemzetközösségi Játékok pályakerékpáros versenyén.

Az Erzsébet királynő olimpiai parkban található velodromban vasárnap délelőtt a férfi pályakerékpárosok scratch versenyszámának selejtezői zajlottak, amikor egy tömegbalesetet követően az olimpiai bajnok, Matt Walls a nézők közé repült, és olyan súlyosan megsérült, hogy közel 40 percbe telt mire szállítható állapotba került. A 24 éves versenyző a pálya közepén kialakult tömegbalesetet akarta elkerülni ám felfelé hajtva összeakadt egy másik kerékpárossal, melynek következtében a magasba emelkedett és átrepült a korláton.

A baleset következtében a nézőtéren ülök közül egy férfi a karján sérült meg és egy fiatal lányt is egészségügyi ellátásban kellett részesíteni. Szemtanúk szerint a balesetbe belekeveredő nézők a pálya dőlésszöge miatt nem láthatták a rájuk veselkedő veszélyt.


Az esetet követően a hátralévő selejtezőket törölték, a nézőket pedig kiterelték a létesítményből.

A British Cycling Twitter-üzenetben reagált az esetre.

„A férfi sratch-ben történt balesetet követően Matt Wallst Matt Bostockot az orvosok ellátták, majd további kezelésre kórházba szállították őket. A legjobb kívánságunkat küldjük az incidensben érintett versenyzőknek és nézőknek, és amint tudunk, további tájékoztatást adunk."

Walls omniumban aranyat, madisonban ezüstöt nyert a tavalyi tokiói olimpián.

 

Borítókép: Tim de Waele/Getty Images

Videók