Három hegy is kikerült a királyetapból

Módosították a szombati szakaszt, a mezőny nem megy Franciaországba.


Módosították a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny utolsó előtti, 20. szakaszának útvonalát, így a mezőny szombaton nem teker át Franciaországba, ami azt is jelenti, hogy három hegy is kikerült a királyetapból.

A szervezők szerdai közlése szerint Franciaországban szigorították a járványügyi előírásokat, emiatt az ottani hatóságok visszavonták az engedélyt a mezőny áthaladásától. Ez azt jelenti, hogy az útvonalból kikerült a 2744 méter magas Colle dell'Agnello határhágó, illetve Franciaországban a Col d'Izoard és a Montgenevre, helyette viszont a versenyzőknek háromszor kell feltekerniük Sestriere-be.

A változtatások nyomán a szakasz 198 helyett 181 kilométeres lesz, a szintkülönbség pedig 5500 méterről 4000-re csökkent.

A szervezők ugyanakkor azt is közölték, hogy a csütörtöki alpesi etapon nem kell módosítani, azaz az elmúlt hetek havazása ellenére a mezőny megmássza az idei kiírás legmagasabb csúcsát, a 2758 méteres Passo dello Stelviót.

A változtatás révén 3481 kilométer össztávú 103. Giro d'Italia vasárnap Milánóban zárul, jelenleg a portugál Joao Almeida áll az élen, a mezőny egyetlen magyar tagja, Valter Attila pedig a 24. helyről várja a folytatást.

Kép: Twitter/giroditalia

Videók