Harmadszor is elindul a Tour de Hongrie-n a holland sztárcsapat

A 24 induló csapatból eddig öt ismert.


Az elmúlt évek egyik legsikeresebb csapata, a Jumbo-Visma harmadszor is részt vesz a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen.

A szervezők szerdai tájékoztatása emlékeztet rá, hogy bár a holland istálló nyerte tavaly a csapatversenyt, összetettben Tobias Foss ötödikként elégedetlenül távozott, mert egyik szakaszon se volt esélye a dobogós helyekre. Idén szakaszgyőzelmek reményében indult a csapat, ehhez a holland Olav Kooij és a Tour de France-on a sárga trikót is viselő honfitársa, Mike Teunissen járt a leközelebb a második helyével.

A Jumbo-Visma olyan világsztárokat foglalkoztat, mint a szlovén Primoz Roglic, aki sorozatban háromszor nyerte meg a Vuelta a Espanát és olimpiai bajnok lett egyéni időfutamban, vagy a belga Wout van Aert, aki három különböző stílusú etapon, hegyen, síkon és egyéni időfutamban is nyert szakaszt a Tour de France-on. Az együttes színeiben versenyez a Vuelta a Espana 2017-es bajnoka, az időfutamban ötkarikás ezüstérmes Tom Dumoulin és a szintén időfutamban négyszeres egyéni világbajnok Tony Martin is.

A 24 induló csapatból eddig öt ismert, közülük - a spanyol Movistar és az izraeli Israel Start-Up Nation után - a Jumbo-Visma a harmadik, amelyik a legmagasabb szintet képviseli.

A 43. Tour de Hongrie-ra május 11. és 15. között kerül sor, az útvonal bemutatójára várhatóan januárban kerül sor.

Borítókép: Facebook.com/ Team Jumbo Visma Cycling 

Videók