Froome már januárban bemutatkozik új csapatában

A San Juan-i verseny lesz számára az első a Israel Start-Up Nation színeiben.


A négyszeres Tour de France-győztes Chris Froome Argentínában, a január 24-én rajtoló San Juan-i országúti kerékpáros körversenyen mutatkozik be új csapatában, az Israel Start-Up Nationben.

"Ez a viadal a kezdete karrierem várva várt új fejezetének" - nyilatkozta a 35 éves brit sztár.

Az Israel Start-Up Nation vezetői jelezték, hogy Argentínában nem az összetett győzelem lesz a cél első számú kerekesük számára. Úgy vélik, a nyolcnapos viadal tökéletes rajtja a jövő évnek, s Froome ott teheti meg az első lépést 2021 fő eseményei felé.

Az argentínai viadal általában nem szerepel a legjobb versenyzők versenynaptárában, ám a koronavírus-járvány miatt a hagyományos ausztráliai körversenyeket törölték, így a San Juan-i eseménynek megnőtt a jelentősége.

A versenynek még nem ismert a teljes útvonala, jelenleg a nyolcból hét etapot jelentettek be. Általában hat szakaszon a sprintbefutók döntenek, egy szakasz zárul hegyi befutóval és mindig rendeznek egy egyéni időfutamot is. Az Ineos Grenadiers csapatát elhagyó Froome az országúti szakág valaha volt egyik legsikeresebb versenyzője. Négy Tour de France-sikere mellett kétszer győzött a Vuelta a Espanán és egyszer a Giro d'Italián, valamint kétszer nyert olimpiai bronzérmet.

Borítókép: Jean Catuffe/Getty Images

Videók