Felfüggesztette pályafutását a Giro d'Italia győztese

Tom Dumoulin elhagyta a Jumbo Visma edzőtáborát.


Felfüggesztette pályafutását és elhagyta a Jumbo-Visma országúti kerékpárcsapat edzőtáborát a Giro d'Italia-győztes Tom Dumoulin.

A holland csapat szombati bejelentése szerint a harmincesztendős bringás határozatlan idejű fizetés nélküli időszakot kezd meg, amelynek során eldönti: később visszatér-e a sportághoz.

Saját bevallása szerint a nyomás és a külső elvárások közepette nem találta önmagát, nem tudta eldönteni, mit is akar, márpedig ezekre a kérdésekre profi kerékpárosként nem lenne ideje megtalálni a választ. Hozzáfűzte, egyelőre nem tudja, hová fog vezetni a pihenő.

Hangsúlyozta: a döntés meghozásával jelentősen megkönnyebbült.

"Úgy érzem, mintha egy száz kilós csomag került volna le a hátamról"
- mondta.

Dumoulin a 2016-os riói olimpián ezüstérmes volt az időfutamban, egy évvel később pedig világbajnok lett a számban, ebben az esztendőben diadalmaskodott az olasz háromhetes körversenyen is.

A Jumbo-Vismához tavaly szerződött az elmúlt időszakban többször is sérüléssel küzdő Dumoulin, aki a Tour de France-on hetedik lett, a Vueltát viszont egy hét után feladta, hogy az idei szezonra való felkészülésre koncentrálhasson.

Idén egy rendkívül erős sorban, többek között Primoz Roglic, Steven Kruiswijk és Wout van Aert társaságában a Touron vett volna részt a csapat pénteken nyilvánosságra hozott tervei alapján.

Borítókép: Marcio Machado/Eurasia Sport Images/Getty Images

Videók