Az első topcsapat már be is jelentkezett a Tour de Hongrie-ra

Nagy nevek érkezhetnek hazánkba.


Első csapatként a spanyol Movistar nevezését jelentették be a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny szervezői.

"A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség csak néhány hete jelentette meg a jövő évi versenynaptárat, de máris óriási az érdeklődés a versenyünk iránt" - idézte a magyar körverseny rendezőbizottságának közleménye Eisenkrammer Károlyt.

A Tour de Hongrie főszervezője kiemelte: a szabályok szerint a viadal kategóriájában legfeljebb a résztvevő csapatok fele lehet WorldTeam, márpedig ők szeretnék maximálisan kihasználni ezt a lehetőséget.

"Éppen ezért fontolóra vettük, hogy az idei huszonkét csapat helyett huszonnégyre emeljük az együttesek számát, így tizenkét WorldTeam állhat majd rajthoz. Az eddigi érdeklődések alapján nyugodtan mondhatom, jövőre még az ideinél is erősebb mezőnyt láthatnak majd a magyar szurkolók a körversenyünkön" - fogalmazott Eisenkrammer Károly.

Az idei kiírásban a világelitből nyolc, a másodvonalbeli prokontinentális sorokból kilenc istálló volt ott a mezőnyben.
A hivatalos nevezők közül elsőként a világelitbe tartozó Movistar indulását jelentették be. A spanyol csapat versenyzője a többi között a 41 éves Alejandro Valverde, aki 2009-ben megnyerte a Vuelta a Espanát, 2018-ban pedig világbajnok lett, és a tervek szerint a következő lesz pályafutása utolsó szezonja.

A bejelentés emlékeztetett: a Movistar már 2020 elején is nevezett a Tour de Hongrie-ra, de akkor a koronavírus-járvány kitörése miatt meghiúsult a magyarországi bemutatkozása. A spanyol együttes lehet a magyar körverseny történetében a tizedik WorldTeam, amely részt vesz a viadalon.

A 43. Tour de Hongrie-ra május 11. és 15. között kerül sor, a jövő évi megméretés útvonalának bemutatójára várhatóan januárban kerül majd sor.

Borítókép: twitter.com/MovistarTeam

Videók