„Az egymást megölelve gratuláló kerékpárosok nem közvetítenek jó üzenetet"

Az ölelkezős ünneplés mellőzésével szólítja fel példamutatásra a kerékpárosokat az UCI.


A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) a járványhelyzetre tekintettel arra szólította fel a kerékpárosokat, hogy szakaszok vagy versenyek után ne ölelkezve ünnepeljenek.

A cyclingnews szakportál beszámolója kiemelte: noha a kerékpáros csapatokat buborékban kezelik, gyakori koronavírusteszteknek vetik alá a bringásokat és védve vannak a közönséggel való érintkezéstől, a szurkolók és nézők elé állított példaadás miatt állt ki az UCI az ölelkezés elhagyása mellett.

"Orvosként az a véleményem, hogy ezzel egyébként nem túl magas a fertőzés esélye, ugyanakkor az üzenet, amelyet el kell juttatnunk a nézőknek világszerte az, hogy küzdenünk kell a vírus ellen. Egyben emlékeztetni kell az embereket: ne érintsenek meg másokat. Az egymást megölelve gratuláló kerékpárosok nem közvetítenek jó üzenetet" - fogalmazott Xavier Bigard, az UCI orvosi bizottságának vezetője, rámutatva: a díjátadó ünnepségeken már korábban betiltották az érintkezéssel járó gesztusokat.


Fotó: Chris Graythen/Getty Images

A szezon lefolyásával kapcsolatban azzal együtt bizakodó Bigard, hogy kellett már halasztani vagy törölni versenyeket. Ugyanakkor figyelmeztetett rá: a június 26-án kezdődő és július 18-án végződő Tour de France nem lesz "normális" verseny.

Borítókép: Kiran Ridley/Getty Images

Videók