Armstrong dopping nélkül is nyert volna

‏‏‎


De csak akkor, ha a többiek is tisztán versenyeznek.

 

A doppingolásával lebukott és emiatt életre szóló eltiltással büntetett Lance Armstrong amerikai kerékpáros kijelentette, most sem csinálna semmit másképpen, mint ahogyan tette profi pályafutása során.

    "Azt tettük, amit tennünk kellett azért, hogy győzzünk" - nyilatkozta az NBC Sports televíziónak a 47 éves ex-bringás. "Nem volt legális, talán nem is volt a legjobb döntés, de másképpen soha nem nyertünk volna semmit."
    Armstrong hozzátette, ma sem cselekedne másképp.
    Az amerikai sztár úgy fogalmazott, akkor is meg tudta volna nyerni a versenyeket, ha minden induló dopping nélkül állt volna rajthoz, ugyanakkor ő mindvégig úgy vélte, muszáj tiltott teljesítményfokozót alkalmaznia ahhoz, hogy gyorsabb legyen, mint az európai ellenfelei.
    "Ez nemcsak egy érzés, hanem tény volt" - jelentette ki Armstrong.
    Armstrongot az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége 2012-ben megfosztotta mind a hét Tour de France-elsőségétől, és örökre eltiltotta a sportágtól, mivel kiderült: a sporttörténelem egyik legkifinomultabb doppingcsalását követte el. A sportoló sokáig tagadta, hogy bűnös lenne, 2013 januárjában azonban beismerte, hogy tiltott szerek segítségével érte el sikereit.
 
(Photo by Sam Bagnall/Getty Images)

 

Videók