A Trek Segafredo jövőre is részt vesz a Tour de Hongrie-n

Mát öt topcsapat szereplése biztos.


A Trek-Segafredo indulásával immár öt szerepel a világelit csapatai közül a májusi Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen.

A szervezők csütörtöki közleménye felidézte: az amerikai sorból tavaly a junior világbajnok amerikai Quinn Simmons - Valter Attila mögött - az összetett második helyét szerezte meg, idén pedig az olasz Antonio Tiberi a dobogó harmadik helyére állhatott fel, míg a belga Edward Theuns a budapesti záróetap sprintjében diadalmaskodott.

Az istállót erősíti többek között a 2019-es világbajnok dán Mads Pedersen, illetve a holland Bauke Mollema, aki a Tour de France-on két, a Vuelta a Espanán egy szakaszt nyert, és 2019-ben megnyerte az öt legnagyobb egynapos viadal egyikét, a lombardiai körversenyt.

Az olasz Matteo Moschetti - még a Polartec-Kometa színeiben - 2018-ban nyert szakaszt Székesfehérváron, az eritreai Amanuel Ghebreigzabhier a Dimension Data for Qhubeka együttesében szerezte meg a hegyi pontverseny első helyét 2016-ban, a spanyol Jon Aberasturi pedig a Caja Rural-Seguros-RGA mezében nyerte meg a nyitó szakaszt 2020-ban, Esztergomban.

A világelitet jelentő WorldTeamek közül a Trek-Segafredo az ötödik, amely biztosan ott lesz a magyar körverseny mezőnyében, korábban a spanyol Movistar, az izraeli Israel Start-Up Nation, a holland Jumbo-Visma és a belga Lotto Soudal részvételét jelentették be a rendezők.

A 43. Tour de Hongrie-ra 2022-ben május 11. és 15. között kerül sor, várhatóan huszonnégy csapat részvételével.

Borítókép: tourdehongrie.hu

Videók