A Tour de Hongrie is csatlakozik a biztonságos kerékpározás kampányhoz

A kerékpáros sportolás egyre nagyobb teret nyer Magyarországon.


A kerékpáros közlekedés, sportolás, aktív kikapcsolódás egyre nagyobb teret nyer hazánkban, így egyre több kerékpárossal lehet találkozni közútjainkon lakott területen belül és kívül egyaránt. Az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, a Magyar Közút Nonprofit Zrt., az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága, és a Tour de Hongrie szervezőbizottsága, mint a kerékpárosok biztonsága iránt elkötelezett szervezetek közös kampányba kezdenek a kerékpárosok védelme érdekében. 

A kampány célja a járművezetők figyelmének felhívása a biztonságos, másfél méteres előzési oldaltávolság betartására – ennek érdekében az említett szervezetek figyelemfelkeltő táblák kihelyezését kezdeményezik országszerte olyan útszakaszok mentén, ahol sokan kerékpároznak. Az első figyelemfelkeltő táblát az augusztus 29-én rajtoló Tour de Hongrie első szakaszának útvonalán, a Dobogókőre vezető országúton, a Két-bükkfa-nyereg elágazásnál helyezték el, de a táblát újabbak követik majd szerte az országban.

Az ünnepélyes eseményen részt vett Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, Óberling József rendőr ezredes, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője, Mikesz Csaba, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese és Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője.

Az autósok és a kerékpárosok biztonságos közlekedésének fontosságára sajnos két baleset is felhívta a figyelmet a napokban, a néhány napja a világ legjobbjai között értékes eredményt elérő Fetter Erik, és a tavaly ugyancsak Tour de Hongrie résztvevő Szatmáry András is edzés közben szenvedett közúti balesetet, mindketten kórházba kerültek.

A Tour de Hongrie a korábbi években is zászlajára tűzte a biztonságos közlekedés ügyét, két esztendeje az összetett győztes Manuel Belletti sárga mezén viselte a másfél méteres oldaltávolság betartására buzdító logót, 2019-ben és 2020-ban pedig a „Biztonsággal, szabadon!” kampány keretében hívják fel erre a figyelmet a Magyar Körverseny szervezői.

A 41. Tour de Hongrie versenyére 2020. augusztus 29. és szeptember 2. között kerül sor, az UCI 2.1-es kategóriájú viadalon a tervek szerint 20 csapat 120 versenyzője áll majd rajthoz.


Forrás és képek: Tour de Hongrie

Sport365.hu - Súlyos balesetet szenvedett Fetter Erik, hazánk Top kerékpárosa - Exkluzív interjú

A nemrégiben a Tour de l'Ain nevű francia versenyen remekül szereplő Fetter Eriket Esztergom környékén, edzés közben érte baleset. Az esztergomi kórházban fekvő Fetter Eriket telefonon értük utol. Hívásunkra a magyar kerékpáros elmondta, hogy Esztergom környékén edzett, amikor egy szemből érkező kisbusz szabálytalanul bekanyarodott elé, és már esélye sem volt elkerülni az ütközést.

 

Sport365.hu - "Erős hittel, a súlyos balesete után is top formában lehet Fetter Erik."

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, Fetter Eriket súlyos baleset érte egy edzés során, amelynek következtében eltörött a kulcscsontja, elrepedt több bordája és a csigolyái is megsérültek. A baleset esetleges következményeiről, és az eset tanulságairól Eisenkrammer Károllyal, a Tour de Hongrie főszervezőjével beszélgettünk. - Mi a véleménye Fetter Erik balesetéről?

Videók