Janics Natasa: Vége

Döntött az olimpiai bajnok kajakos.


Bár tavaly még válogatókon indult, és a jövő évi olimpiát is célul tűzte ki, minden bizonnyal visszavonul Janics. A másfél éve Kínában élő, jelenleg a helyi válogatottnál edzőként dolgozó olimpiai bajnok kajakosban a kínzó fájdalmak miatt fogalmazódott meg a döntés.

 
– Tavaly két válogató között kijött egy sérv a nyaki részen, sokszor sírva ébredtem, nem bírtam aludni – mesélte a Kossuth rádió Sportvilág című magazinjában Natasa, akinek elege lett a szenvedésből. – Már a londoni olimpia előtt 3–4 hónapig húztam egy sérvet. Úgy indultam a vb-n is, hogy nagyon fájt, de szedtem rá gyógyszert, és világbajnok lettem.
 
Janics hozzátette, ezt a korábbi deréksérvet megoperáltatta, azóta az nem fáj, de a nyaka miatt újra gyötrődik.
 
– Két gerinccsigolya között nyomja az ideget, ami lebénítja az izmokat, és pihenni sem lehet tőle. Nagyon sok a baj vele, elegem lett. Egyszer mindenkinél eljön a pillanat, amikor elég. Én pedig meguntam a fájdalmat – fogalmazott a kajakozó.
 
Amióta abbahagyta az edzést, jobban érzi magát, de leállása miatt az idei szegedi vb szóba sem jöhet, és mint mondta, ha szeretne valamit elérni az olimpián, ahhoz sem szabad sokat kihagyni.
 
– A döntésem majdnem végleges. Tíz százalék esélyt látok rá, hogy még kedvet kapok. Nem a pénz, a siker, vagy a még több aranyérem miatt, hanem mert hiányozni fog. Szerettem versenyző lenni, de ezek a fájdalmak elvették a kedvem az egésztől – zárta Janics.
 
Forrás: Bors

Videók