Elindult a menetelés

Pénteken délelőtt eldördült a képzeletbeli startpisztoly, és elindult a 2020-as bajnoki szezon.


A hétvégén a gyermek, és kölyök korcsoportok versenyeznek a Vidék-, és a Budapest-Pest megye bajnokságokon, de a következő hetekben minden korosztály sorra kerül. A koronavírus-járvány okozta csonka nemzetközi szezon miatt a magyar bajnoki eredmények jelentősége idén még a szokásosnál is nagyobb.

A most hétvégén zajló vidék, illetve Budapest-Pest megye bajnokságról lehet kvalifikálni a kicsik szeptemberi magyar bajnokságára, ám a többi korosztályban nincs szükség selejtezőkre. A bajnoki pontokért az alábbi állomásokon lehet megküzdeni:

augusztus 7-9. gyermek-, kölyök vidék bajnokság, Fadd-Dombori
augusztus 7-9. gyermek-, kölyök Budapest, és Pest megye bajnokság, Sukoró
augusztus 24-26. felnőtt és parakenu gyorsasági magyar bajnokság, Szolnok
augusztus 27-30. serdülő-, ifjúsági-, és U23-as magyar bajnokság, Szolnok
szeptember 5-6. masters magyar bajnokság, Szolnok
szeptember 12-13. felnőtt és ifjúsági maraton magyar bajnokság, Győr?
szeptember 12-13. gyermek, kölyök magyar bajnokság, Sukoró
szeptember 19. sárkányhajó magyar bajnokság, Sukoró
október 10-11. gyermek, kölyök, serdülő, masters maraton magyar bajnokság, Győr

A sportág szándéka már a koronavírus-járvány alatti korlátozások idején is az volt, hogy a kialakult helyzetben legalább a sok évtizede érintetlen magyar bajnoki rendszer ne sérüljön.

“Máskor nem ennyire sűrű a bajnoki program, de a vírushelyzet miatt tavasszal két hónapra megállt az élet a vízitelepeken, ezért a versenyzőknek muszáj volt több időt hagynunk a méltó felkészülésre - mondta Boros Gergely, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) szakmai igazgatója. - Az elmúlt hetekben a különböző szakágak tesztversenyei, valamint az utánpótlásnak szervezett regionális regatták sikeresen lezajlottak, látszott, hogy a sportolók már elérték a megfelelő formát, így kezdődhetnek a bajnoki rendszer eseményei.”

A kajak-kenu sportág a következő két hónapban meg sem áll, hiszen a felsorolt magyar bajnokságok mellett jövő vasárnapra, augusztus 16-ra szervezzük a nyár egyik legnagyobb szabadidősport-eseményét, a Hervis Balaton-Átevezést, szeptember 17-20. között ORV lesz Szegeden, amely a serdülő-, és ifjúsági korosztály egyetlen nemzetközi versenye 2020-ban, szeptember 24-27. között felnőtt gyorsasági és parakenu világkupa zajlik majd szintén Szegeden, október legelején pedig Győrbe látogatnak a kontinens legjobb maraton versenyzői az Európa-bajnokságra.

Forrás: kajakkenusport.hu
Borítókép: kajakkenusport.hu

Videók