El sem hiszed, hogyan reagált vb ezüstjére a kamasz srác!

A hősök köztünk élnek, avagy így lesz példakép egy 19 éves fiúból.


Adolf Balázs első ránézésre ugyanolyan srác, mint a többi tizenéves kortársa, azzal a különbséggel, hogy a vasárnapi moziidőben ő nem filmet nézett, hanem bajnokokat megszégyenítő tempóval robogott végig a szegedi kajak-kenu világbajnokság 5000 méteres döntőjében, megszorítva a háromszoros olimpiai bajnok Sebastian Brendelt.

Szürke trikó, short, vászoncipő és a mostanában elengedhetetlen baseball sapka, egy egyszerű hátizsákkal kiegészítve. Így ült fel egy srác nem sokkal a világbajnokság után a szurkolói buszra, néhány barátja társaságában. Halkan beszélt a társaival, amikor két 14 év körüli lány odatoppant mellé és egyikük megkérte írja alá a zászlóját. A piros-fehér-zöld darabot sok autogram díszítette már: Kammerer Zoltán, Kozák Danuta, Csipes Tamara. A fiú átvette a filctollat, majd remegő kézzel írta a nevét a fehér részbe.


Adolf Balázs a háromszoros olimpiai bajnok Sebastian Brendellel a férfi C1-5000m döntője után.

Fotó: Facebook.com/MKKSZ

A busz még nem indult el, amikor a barátai győzködni kezdték valamiről. Ekkor ő elhúzta a táskája cipzárját és óvatosan elővette belőle a világbajnoki ezüstérmét, megmutatta a barátainak, majd visszatette és ült tovább szótlanul. Ekkor esett le a tantusz, hogy nem más ő, mint a 19 éves Adolf Balázs, aki néhány órával korábban második lett a Maty-éren zajló vb-n Sebastian Brendel mögött. Nem hittem a szememnek: az éremátadón még válogatott melegítőben álló srác, most ott ült a szurkolói buszon úgy, hogy semmi nem utalt rá, milyen tettet hajtott végre. Odaléptem hozzá, gratuláltam, majd megkértem hadd fotózzam le. Bólintott, hogy rendben, majd szelíden a kamerámba mosolygott.


Forrás: Facebook.com/Sport365

A fénykép elkészülte után a haverjai vigyorogva bökték oldalba: Csak buszra futja a válogatott kenusnak, na ebből címlapsztori lesz! Az is lett, de nem azért, mert Balázs ne talált volna kényelmesebb vagy jobb megoldást a hazajutásra, hanem azért, mert megérdemli, hogy mindenki megismerje őt, a szerény, világbajnoki ezüstérmes tinit.

Borítókép: Sport365/Sávoly Boglárka

 

Videók