Adolf és Gazsó is duplázott

Folytatódott a kajak-kenu válogató


A kenus Adolf Balázs és a kajakos Gazsó Alida Dóra is második győzelmét aratta a szolnoki kajak-kenu válogató csütörtöki zárónapján. Férfi K-1 1000 méteren Szántói-Szabó Tamás, női C-2 500-on pedig a Bragato Giada vezette egység nyert.

A nap első döntőjében, férfi C-1 1000 méteren a Ferencváros négyszeres világbajnoka, Adolf az erejét jól beosztva, magabiztosan diadalmaskodott, így a szerdai, párosban aratott sikere után második győzelmét könyvelhette el. Mögötte korábbi párostársa, Fejes Dániel lett a második, Kollár Kristóf pedig a harmadik.
A férfi kajakosok hasonló versenyében az olimpiai bajnok Kopasz Bálint kisebb gyomorrontása miatt nem állt rajthoz. Távollétében Szántói-Szabó és Béke Kornél csatázott az első helyért, végül hatalmas hajrával előbbi győzött. Kopasz és a Tokióban mögötte ezüstérmes Varga Ádám indulása már biztos a jövő heti, szegedi világkupán, függetlenül attól, hogy most ebben a számban nem szálltak vízre.
A nőknél K-1 500 méteren elő- és középfutamot is rendeztek, az ebben a számban olimpiai ezüstérmes, favorit Csipes Tamara mindkét versenyét megnyerte, de a fináléban betegség miatt már nem szállt vízre. Távollétében honvédos klubtársa, az egy nappal korábban a négyessel első Gazsó Alida Dóra uralta a döntőt, az igazi küzdelem a második helyért alakult ki, ezt végül Fojt Sára nyerte.
Kenu kettes 500 méteren az új egységekkel teletűzdelt mezőnyben Bragato Giada és friss versenyzőtársa, Benkucs Kíra volt a leggyorsabb az erős oldalszélben, gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratva. Mögöttük az UTE, illetve a Szeged duója ért be másodikként és harmadikként, míg Bragato korábbi párja, Nagy Bianka lemaradt a dobogóról Takács Kincsővel.
Az idei első válogató ezzel véget ért a Holt-Tiszán, a jövő heti versenyeken - a pótkvalifikáción és az ugyancsak Szegeden sorra kerülő világkupán - induló egységeket ezután jelöli ki Hüttner Csaba szövetségi kapitány.

(Fotó: facebook/Magyar Kajak-kenu Szövetség)

Videók