Újra bajnok az UVSE a női vízilabda ob I-ben

Sorozatban ötödször.


Megvédte címét a Dunaújváros ellenében, ezzel sorozatban az ötödik bajnoki aranyérmét nyerte az UVSE a női vízilabda ob I-ben.

A mostani szezonban már hatodszor találkoztak a felek - ötször a bajnokságban, egyszer a Szuperkupában -, és mind az öt alkalommal a bajnoki címvédő fővárosi csapat győzött. A tavalyi bajnoki döntőben ugyancsak a Dunaújváros volt az ellenfél, az UVSE akkor is 3-0-ra nyerte a párharcot.


Eredmény, döntő, 3. mérkőzés:
UVSE Hunguest Hotels - Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 11-7 (2-0, 5-4, 2-0, 2-3)
--------------------------------------------------------------------
gólszerzők: Keszthelyi, Faragó, Neushul 3-3, Parkes, Baksa 1-1, illetve Menczinger, Mahieu 2-2, Gurisatti, Garda, Luka 1-1
A párharc végeredménye: 3-0 az UVSE javára

Öt percen át eredménytelen akciók sorjáztak mindkét oldalon, aztán az UVSE betalált, s meg sem állt 4-0-ig. A folytatásban is a címvédő diktált, és bár 6-1 után a duplázó Menczinger Kata révén 6-3-ra módosult az állás, közelebb zárkóznia érdemben nem sikerült a Dunaújvárosnak. Az ezúttal is vezéregyéniségként teljesítő és háromszor is eredményes Keszthelyi Rita irányításával a bajnokcsapat ötgólosra hizlalta a különbséget a harmadik negyedben (9-4), a vége pedig 11-7-es UVSE-siker lett. 
A bajnokcsapat a döntőben mind a három mérkőzést négy góllal nyerte.

Később:
a 3. helyért, 3. mérkőzés:
BVSC-Zugló - FTC-Telekom 18.00 

 

Videók