Tom Brady és Peyton Manning összehozták a legnézettebb golfeseményt

2010-es rekordot döntöttek meg.


A kábeltelevíziózás történetének legnézettebb golfeseménye volt a vasárnapi Tiger Woods, Peyton Manning - Phil Mickelson, Tom Brady jótékonysági párosmérkőzés.

A 15-szörös Major-győztes Woods floridai pályáján rendezett 18 lyukas találkozót nézők nélkül rendezték, a televízióban viszont átlagosan 5,8 millión követték figyelemmel az eseményeket.

A közvetítő Turner Sports emellett azt is közölte, hogy a legmagasabb nézettséget helyi idő szerint 17.45 és 18.00 között érte el az esemény, amikor összesen 6,3 millióan figyelték a képernyők előtt a cég négy csatornáján.


A korábbi rekordot a 2010-es US Masters viadal - Tiger Woodsnak a magánéleti botrányát követő visszatérése - tartotta, melyet 4,9 millióan követtek az ESPN-en.A golf és az amerikaifutball két sztárjának jótékonysági akciója nem csupán televíziós szempontból volt kiemelkedően sikeres, ugyanis - a terveket messze túlszárnyalva - 20 millió dollárt sikerült gyűjteni vele. Az összeget a koronavírus-járvány elleni küzdelem segítésére ajánlották fel a szervezők.

A meccset Woods és a kétszeres Super Bowl-győztes, már visszavonult Manning nyerte egy pálya előnnyel az ötszörös Major-bajnok Mickelsonnal és a hatszoros NFL-bajnok Tom Bradyvel szemben, aki idén igazolt a Tampa Bay Buccenneershez a New England Patriotstól.

A vasárnapi gálameccs két és fél héttel előzte meg a profi golfozók versenysorozatának újraindítását. A márciusban leállított PGA Tour a június 11-én kezdődő Coloniallal folytatódik, a mezőnyben Woodsszal és Mickelsonnal. 

Borítókép: twitter/SB Nation

Videók