Szilágyi Áron szerint meglepte Budapest olimpiai pályázata a NOB-tagokat

Szilágyi Áron szerint Budapest prezentációját meglepődve, de nagy érdeklődéssel fogadták a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagjai Dohában, a Nemzeti Olimpiai Bizottságok Szövetségének múlt heti közgyűlésén.


 

 
 
A Vasas kétszeres olimpiai bajnok kardozója csütörtökön, az M1 Ma Reggel című műsorában elmondta: neki a magyar prezentáció elején az volt a feladata, hogy megalapozza a hangulatot, mielőtt Mizsér Attila sportigazgató, majd Fürjes Balázs, a budapesti pályázat vezetője ismertette a magyar kandidálás tartalmát. "Amikor felmentünk a színpadra, hirtelen csend lett a teremben, mindenki ránk fókuszált, nem voltak telefonálgatások, beszélgetések, ki-bejárkálások. Úgy érzem, mindenki meglepődött, hogy jött egy város, amelyre senki sem számított" - fogalmazott a vívó, aki szerint olyan városok, mint a 2024-es játékokra szintén kandidáló Los Angeles vagy Párizs pályázatával négy vagy nyolc éve is találkozhattak a NOB-tagok, de olyan városéval, mint Budapest, már nagyon régen nem.
 
A magyar főváros esélyeiről London és Rio bajnoka így nyilatkozott: "Valaki azt mondta, hogy Budapest olyan olimpiát, mint Rio, biztosan tudna rendezni, ez igaz, de én nem így fogalmaznék. Amióta Thomas Bach, a NOB elnöke kitalálta és elfogadtatta az Agenda 2020-at, onnantól fogva egy olyan kétmilliós, de mégis globális város is jelentkezhetett és pályázhatott, mint Budapest, s úgy érzem, a magyar pályázatnak ez a legnagyobb esélye" - fogalmazott Szilágyi Áron, aki kijelentette: Dohában kedvet kapott ahhoz, hogy a 2024-es olimpián is aktív versenyzőként vegyen részt, bárhol is rendezzék majd azt.
 
A kardvívó beszélt arról is, hogy a hétvégén Moszkvában képviseli Magyarországot, ahol a Nemzetközi Vívó Szövetség arról határoz, hol rendezzék a 2019-es olimpiai kvalifikációs világbajnokságot. Úgy érzi, Budapestnek nagyon jó esélyei vannak Tbiliszivel és a közepes-kis lengyel várossal, Torunnal szemben, mert a nemzetközi szövetség és a vívók is szeretnek a budapesti versenyekre jönni, ezért szerinte jól fogadják majd a magyar főváros pályázatát.
 

Videók