Segíts te is. Koncerttel és focitornával a leukémiás gyerekekért

A program teljes bevételét a csontvelő-átültetésen átesett gyerekekkel foglalkozó Démétér Háznak ajánlják fel, ahol a családok együtt lehetnek a gyógyulási folyamat alatt.


 Mindössze 37 évesen vesztette életét Blahó Dávid. A leukémiában elhunyt újságíró tiszteletére júniusi születésnapján emlékkoncertet és labdarúgótornát szerveznek barátai, amelynek teljes bevételét a Szent László kórház területén működő Démétér Háznak ajánlják fel, ahol a családok együtt lehetnek a csontvelő-átültetésen átesett gyerekekkel azok gyógyulási folyamata alatt.

Egy általános laborvizsgálat mutatta ki januárban, hogy nagy a baj, és Blahó Dávidnak a Szent László kórházba kell költöznie, hogy a vérképből kimutatott leukémiát kemoterápiával kezdjék el kezelni. Sajnos nagyon hamar megtörtént a baj, két nap után agyvérzést kapott, és ugyan még hetekig küzdött, de február közepén szervezete feladta a küzdelmet.
 
− Dávid kohéziós erő volt mindenhol, ahol feltűnt, legyen az munkahely vagy valamilyen társaság − mondta Molnár Attila, közeli barátja, aki a sokkból lassan felocsúdva úgy gondolta, méltó emléket szeretne állítani tehetséges kollégájának. A családdal és a barátokkal összefogva úgy döntöttek, támogatni fogják a kórház területén működő alapítványt, amely arra törekszik, hogy méltó körülményeket biztosítson a csontvelő-átültetésen átesett gyerekek gyógyulásához.
Dávid korábban az Esti Hírlap szerkesztője volt, dolgozott a jégkorongszövetség és a Vasas labdarúgócsapata sajtófőnökeként, az utóbbi négy évben olyan zenekarok karrierjét egyengette, mint például az A Dal című műsorban rendre megforduló Leander Kills. Az évek során maga is zenélt több formációban és mindig is focizott, különböző kispályás csapatokban. Éppen ezért emlékeznek rá jótékonysági emlékkoncerttel és labdarúgótornával.
 
− Nagyon sok segítséget kapunk a legkülönbözőbb helyekről, ami hozzásegít minket ahhoz, hogy minél nagyobb összeggel támogathassuk a gyerekek gyógyulását − tette hozzá a főszervező, aki elárulta, a június 15-i belvárosi koncertet és a június 16-i, a Vasas-pályán tartandó focitornát hagyományteremtő céllal rendezik. A koncerten Dávid gyerekkori bandája, a Neverland, valamit a Helo Zep! zenekar és Sabina is fellép. A focitornán ott lesz mások mellett az újságíró válogatott, az Országos Vérellátó Szolgálat és a Vasas szurkolói csapata. A családi csapatban pályára lép több egykori Vasas-kedvenc, Pál Zoltán, Lázok János és Kincses Péter is.
Az alapítvány számára bárki utalhat pénzt, hogy segítséget nyújtson. A szervezők kérése, hogy ha valaki támogatni kívánja az alapítványt, akkor a közleménybe azt írják: DAVE.
Démétér Alapítvány
Adószám: 18256110-1-43
Számlaszám: 10102086-56951900-01001003
 
2019. június 15. 19 óra
Under Budapest
VIII. kerület, József körút 60.
Fellépők: Helo Zep!, Sabina és a NeverLAND
 
2019. június 16. 11–17 óra
Vasas-pálya, Fáy u. 58.

Videók