Remekül kezdtek a magyar fegyveresek

Légfegyveres Eb - Major és a junior férfi puskások győztek, Péni harmadik.


Remekül kezdődött kedden magyar szempontból a maribori légfegyveres Európa-bajnokság: a junior női pisztolyosok között Major Veronika győzött, a junior férfi puskásoknál a csapatversenyt a magyarok nyerték, Péni István pedig egyéniben bronzérmes lett.
 
A futócéllövészetben többszörös korosztályos világ- és Európa-bajnok Major - aki két éve kezdett el az olimpiai szereplés érdekében pisztollyal is lőni - az alapversenyben 380 körrel a harmadik helyen zárt, s biztosan került be a nyolcas fináléba. 
 
Az Eb eredményközlő rendszere szerint a keszthelyi tehetség ott is nagyszerűen versenyzett, s 235,9 körös eredményével magabiztosan, a második ukrán Polina Konarievát kilenc tizeddel megelőzve szerezte meg az Európa-bajnoki címet.
 
A férfi puskásoknál az ifjúsági olimpiai bajnok, Rióban 10 méteren 13. Pénitől a szakemberek - és maga is - biztos döntőbe jutást, ott pedig lehetőleg győzelmet vártak. Ugyanakkor nemcsak ő, hanem a csapat is esélyes volt a dobogóra, mivel az elmúlt időszakban Vas Péter és Kovács Csaba is jól lőtt a nemzetközi versenyeken. 
 

Lékó Péter visszatér a sakkválogatottba? " EGYÉB SPORTOK › Friss hírek

Az Eb-n aztán mindhárman kiválóan céloztak, Péni az esélyeknek megfelelően nagy fölénnyel lett első az alapversenyben 627,2 körrel, míg Vas 623,4-gyel az ötödik, Kovács pedig 622,7-tel a kilencedik helyen zárt, mindössze egy tizeddel lemaradva a fináléról.

 
A magyar trió 1873,3 körös teljesítménye junior világcsúcsot és aranyérmet ért. A verseny színvonalát mutatja, hogy a rekord ellenére is csupán két tizeddel sikerült megelőzni a horvát együttest.
 
A fináléban aztán Vas az első kieső volt, így nyolcadik lett, míg Péninek egyéniben nem jött össze az arany: 227 körrel a harmadik helyen végzett.
 
Szerdán még a junior futócéllövők versenyeznek, köztük Major Veronika is.
 

Asztalitenisz: a legmagasabb osztályért játszhat a válogatottunk " EGYÉB SPORTOK › Friss hírek

 

Videók