Remekül érezték magukat a Tour de Hongrie első két napján a sport ikonjai

Kiderült az is, melyik magyar szakaszt próbálná ki a hétszeres Grand Tour győztes Alberto Contador.


Elindult a 2019-es Tour de Hongrie, ahol az Alberto Contador Alapítvány kontinentális csapata idén már másodjára áll rajthoz. Januártól a csapat Kometa Cycling Team néven  szerepel tovább, hiszen a magyar-olasz cég fő támogatóvá lépett elő.

Kedden Ivan Basso nyitotta a prológot Kovács „KOKO” István társaságában, szerdán pedig Velencén tartott sajtótájékoztatót és közönségtalálkozót a csapat.

A hétszeres Grand Tour győztes Alberto Contador nyilatkozatából az is kiderült, melyik szakaszt próbálná ki a legszívesebben:
 
„Örülök, hogy újra itt lehetek! Tavaly Moschetti szakaszgyőzelmével igazán emlékezetessé tette az első Tour De Hongrie szereplésünket. Idén fiatalabb a csapat összetétele, de jó szereplést várunk tőlük. Sajnálom, hogy nem  tudok tovább maradni, mert Kékestetőről nagyon sok jót hallottam, szívesen kipróbálnám majd egyszer milyen ott tekerni.
 
Ivan Basso, kétszeres Giro d’Italia győztes és a Kometa Cycling Team sportigazgatója:
 
„Tavaly óta egyre sűrűbben vagyunk Magyarországon, mert elkezdődött egy együttműködés a Magyar Kerékpár Szövetséggel is. Az első magyar Dina Márton volt, aki csatlakozott a csapathoz, de valószínűleg nem ő lesz az utolsó. A Tour de Hongrie évről évre fejlődik, nő a színvonal és remélem, hogy a lehető legjobban fogunk teljesíteni, számunkra a prológ rendkívül jól kezdődött!”

Különleges a mostani Tour de Hongrie a Kometa Cycling Team számára

A szövetség elnöke is reagált.

A Kometa Cycling Team erősen kezdte a magyar körversenyt, a prológon 6 versenyző került a TOP20-ba, az első szakaszon Stefao Oldani 6. Lett, Dina Márton pedig mindkét nap a legjobb magyarnak járó fehér trikót.

Videók