Péter Sára begyűjtötte a magyar küldöttség 16. érmét

Jövő héten ünnepli még csak 17. születésnapját.


A tornász Péter Sára bronzérmet szerzett az ugrás döntőjében a minszki Európa Játékokon.
 
A Postás SE jövő héten 17. születésnapját ünneplő versenyzője az idei Európa-bajnokságon a hetedik helyen végzett ebben a számban, majd a csütörtöki selejtezőből az első helyen került a szer vasárnapi, hatos döntőjébe, ahol egyértelműen az éremszerzés volt a célja.
 
Az első ugrása a leérkezést leszámítva remekül sikerült, erre 14,333 pontot kapott, a második viszont a bírák szerint csupán 13,800 pontot ért, így az átlag és ezzel együtt a végső pontszám 14,066 lett.
 
A győzelmet a legnagyobb értékű gyakorlatot bemutató szlovén Teja Belak szerezte meg 14,283-mal a egyéni összetettben aranyérmes orosz Angelina Melnyikova (14,133) előtt.
 
"Az volt a célom, hogy a dobogón végezzek. Az első, erősebb ugrásom jól sikerült, bár kicsit mély volt a leérkezésem. A második gyakorlatomon nehezítettünk, egy újabb technikát vettünk elő. Mindkét gyakorlatomban van még, tovább kell fejlődnöm mindkettőben" - nyilatkozta Péter Sára az MTI-nek. 
 
A magyar tornász következő nagy célja az, hogy jól szerepeljen az októberi, stuttgarti olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.
 
A minszki szerdöntőkben még a nyújtón szereplő Vecsernyés Dávid lesz érdekelt magyar részről, ő 15.40 órakor kezd.
 
Péter Sára a magyar küldöttség 16. érmét szerezte az Európa Játékokon, a mérleg eddig 4 arany, 6 ezüst, 6 bronz.
 
Eredmény:
női ugrás, döntő:
1. Teja Belak (szlovén) 14,283 pont
2. Angelina Melnyikova (orosz) 14,133
3. Péter Sára 14,066

később:
15.40: nyújtó, döntő (Vecsernyés Dávid)
 
Forrás: MTI, Fotók: MTI/Kovács Tamás

Videók