Péni István szerezte meg a bronzérmet összetett puskában-FRISSÍTETT

A Minszkben rendezett Európa Játékokon a magyar versenyző a negyedik helyen került be a fináléba, ahol egy helyet előre lépett, így bronzérmet szerzett.


Péni István bronzérmes összetett puskában

 
Péni István bronzérmet nyert a férfi kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses számában szerdán a minszki Európa Játékok olimpiai kvalifikációs sportlövő-versenyén.
Az UTE 22 éves ifjúsági olimpiai bajnoka az alapversenyből 1177 körös eredménnyel a negyedik helyen került fináléba, melyben az első lövésektől dobogós helyen állt, és végül 450,6 körös eredménnyel a harmadik helyet szerezte meg.
 
 
Péni, aki már februárban megszerezte a tokiói kvótát, a magyar sportlövők első érmét nyerte a fehérorosz fővárosban, egyúttal ez a magyar küldöttség ötödik dobogós helyezése.

"Nagyon boldog vagyok, nincs miért bosszankodnom. Nagyon jól lőttünk mindhárman, végig tízeseket, így még a nyolcas miatt sem vagyok bosszús, mert az egész döntőben nagyon jól ment" - nyilatkozta az MTI-nek az eredményhirdetés után, nyakában az éremmel Péni István. "Az állóban én is azt vártam, hogy lesznek, akik elszállnak, általában így szokott lenni. Most viszont mindenki jól lőtt, nemcsak mi hárman az elején, hanem az egész mezőny. Erős eredményt értem el, ezért teljesen elégedett vagyok." 
 
Forrás: MTI
Fotó: Getty Images

 

Videók